Wijkvereniging ‘t Hooiland vrolijkt de buurt op
<p>De clowns zijn klaar voor hun wensenvervultocht. Foto: Barbara Pavinati&nbsp;</p>

De clowns zijn klaar voor hun wensenvervultocht. Foto: Barbara Pavinati 

Wijkvereniging ‘t Hooiland vrolijkt de buurt op

‘Wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen‘

Door Barbara Pavinati

LICHTENVOORDE – Ze hebben er zin in, de drie nieuwe bestuursleden van Wijkvereniging ’t Hooiland. Guido Spanjaard, John IJzereef en Ellen Hillebrand fleuren zondag 14 februari in gezelschap van Wim Maclean de wijk op. Ze gingen de haalbare wensen van de wensboom die met Kerst in de wijk stond vervullen. Twee originele wensen kregen een certificaat, de drie andere wensen werden door loting bepaald.

Guido en John waren conform een van de wensen verkleed als clown en trokken samen met twee kleurig verklede kinderen en een jong hulpje de wijk in met een grote opgeblazen eenhoorn. Die eenhoorn was ook een wens. Al lopend met carnavalsmuziek door de besneeuwde straten was het de bedoeling om ook 58 vrijwilligers te verrassen met een valentijnscadeau. Niemand was op de hoogte. Het bestuur kijkt terug op een geslaagde middag: ”Het vrolijke rondgaan en mensen laten lachen is zeker gelukt. We hebben blije gezichten gezien en positieve reacties ontvangen. Het is wat we ervan hadden verwacht. De wensboom komt terug. Met de wensen die we krijgen gaan we zeker wat doen. Volgend jaar hebben we hopelijk mee mogelijkheden. Ook dan gaan we een originele actie bedenken.”

Eenhoorn
Het eerste bezoek is aan de vijfjarige Lisse Spanjaard. Zij wilde graag een eenhoorn in de wijk zien. Als het gevaarte voor haar deur staat met muziek die uit de spiekers schalt, is ze heel verlegen en kruipt ze in de armen van haar moeder. Ze durft het cadeau en certificaat niet te bekijken. Later op de middag is ze van de schrik bekomen en komt ze vanuit de auto samen met mama en broertje lachend naar haar vervulde wens kijken.

Iets positiefs
De stoet trekt ook naar de Mariënhof waar er achter het gebouw op het pleintje een ronde gemaakt wordt voor de bewoners die vanachter een raam het spektakel gadeslaan. Het was de wens van medewerkster Marian Broers om cliniclowns te zien. Over dit initiatief zegt ze: ”Eindelijk iets positiefs. Dit is een stukje blijheid. Kleine momenten als deze maken veel goed.” Zij krijgt een certificaat van originaliteit en cadeau en geeft de wijkvereniging als dank daarvoor een hartje terug: “Dit vinden wij van jullie.” Een bewoonster van de Mariënhof staat het geheel blij te bekijken en danst zelfs op haar plek. Zij krijgt de kans om het cadeau uit te pakken en laat het daarna stralend vanachter het glas zien. Met het liedje “Wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen” op de speakers wordt er naar de andere kant van het gebouw gelopen, om ook daar dansend en sneeuwballen gooiend langs het raam te lopen. De bewoners hebben met deze clowns de dag van hun leven.

Blije postbode
De groep wandelt vrolijk verder door de wijk. Ze trekken veel bekijks en krijgen leuke reacties. “Wat een leuk initiatief. Ik weet zeker dat de mensen er blij mee zullen zijn!” “Echt lachen!” “Wat is dit dan?”. Er wordt een alternatief kerspakket bij iemand en kaasplankje bij nog een ander persoon bezorgd. Deze mensen konden wegens persoonlijke omstandigheden wel een hart onder de riem gebruiken. Tot slot wordt de wens vervuld om ‘blije postbode’ José Jacobs een bloemetje te overhandigen. Ze neemt de bloemenbak met frisse lentebollen blij en ontroerd in ontvangst en loopt zelfs op sokken door de sneeuw om met de clowns op de foto te gaan. Al met zijn er een heleboel mensen onverwacht verrast en weten de vele vrijwilligers van de vereniging dat ze gewaardeerd worden.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden