Zieuwent krijgt 26 nieuwe woningen

Zieuwent krijgt 26 nieuwe woningen

Zonnepark als onderdeel van het plan

Door Kyra Broshuis

ZIEUWENT - Een plan dat ontwikkeld wordt door de dorpsbewoners zelf; in Zieuwent gebeurt het. Grondeigenaren daar gaan het gebied zelf ontwikkelen in plaats van de gemeente. “In Zieuwent doen ze het anders”, zegt wethouder Marieke Frank, “wij geven dus zelf als gemeente geen bouwkavels uit.”

Eerste fase
Een andere bijzonderheid is dat een zonnepark onderdeel is van de planvorming. Het gaat om een gebied tussen de Werenfriedstraat en de Dorpsstraat. Er is ruimte voor ongeveer 26 woningen én het zonnepark. “De leefbaarheid van de dorpen staat onder druk, mede doordat er weinig tot geen woningaanbod is voor jongeren en ouderen. Daarom heeft de gemeente samen met de dorpsbelangenorganisaties van de kleine kernen onderzocht welke mogelijke locaties in aanmerking komen voor woningbouw. Dit heeft geresulteerd in de woonvisie kleine kernen. In de woonvisie is voor Zieuwent de zoekzone ‘omgeving Werenfriedstraat’ aangeduid”, legt Frank uit. Het gaat in de eerste fase om 15 woningen en na 2025 kunnen er nog ongeveer 10 woningen bij komen. Er is volop belangstelling voor de kavels en als het inderdaad heel snel gaat, is het waarschijnlijk dat de tweede fase eerder ingaat.

Ter inzage
In juli 2019 is een verzoek ingediend voor principemedewerking aan een zonnepark nabij de zoekzone voor woningbouw. Het college heeft in 2019 besloten in principe mee te werken aan de ontwikkeling van een zonnepark. En daarbij de voorwaarde gesteld dat het zonnepark onderdeel wordt van de woningbouwplannen aan de Werenfriedstraat.

Het moet dus een integraal plan worden. Het ontwikkelkader ligt van 5 februari t/m 4 maart ter inzage. Het is digitaal te raadplegen via de gemeentelijke website www.oostgelre.nl.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden