‘Zet ‘m op 60!’ laat huishoudens simpel energie en geld besparen

Algemeen

REGIO - Ruim 60 energiecoöperaties door het hele land met eigen, lokale acties doen mee aan de campagne ‘Zet ‘m op 60!’ van Urgenda. Maar liefst 11 deelnemende coöperaties komen uit Gelderland. Nog nooit eerder pakten zoveel lokale energiecoöperaties gezamenlijk zo groots uit om energie te besparen. Marjan Minnesma van Urgenda: “De meeste cv-ketels staan standaard veel heter ingesteld dan nodig. Door de temperatuur van het verwarmingswater naar 60 graden terug te brengen, werkt je ketel efficiënter. Zo bespaar je veel gas en daarmee energie en geld. Dat kan oplopen tot wel 60 euro per jaar.”

Campagne 'Zet ‘m op 60!'

Doel van de campagne is de uitstoot van CO2 zoveel mogelijk terug te dringen. Fabrikanten van cv-ketels staan achter de campagne. Huishoudens die meedoen aan de actie maken kunnen met ketelselfies kans maken op duurzame prijzen. Zie campagnesite www.zetmop60.nl.

Cv-ketel op 60 graden: efficiënter gebruik, effectieve besparing

Een cv-ketel staat vanuit de fabriek standaard afgesteld op 85 graden, veel heter dan voor de meeste huizen nodig is. Met een simpele handeling is de temperatuur van het verwarmingswater (dus niet het warme douche- of kraanwater!) makkelijk naar 60 graden te brengen. Op www.zetmop60.nl staan gratis korte en simpele instructiefilmpjes voor alle gangbare cv-ketels.

“Meestal is het niet meer dan een simpele draai aan de knop, waarmee je woning energiezuiniger wordt. Je comfort en warmte blijven gelijk, terwijl je al gauw tientjes per jaar bespaart. Een kleine moeite om iets goeds te doen voor het klimaat,” aldus Marjan Minnesma.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant