<p>Vissen is een (ont) spannende hobby voor jong en oud. Foto: GHV</p>

Vissen is een (ont) spannende hobby voor jong en oud. Foto: GHV

Ook in 2021 een gratis jeugdvisactie bij de GHV

GROENLO - Ook dit jaar is het weer mogelijk voor de jeugd tot en met 13 jaar om gratis de jeugdvisacte te downloaden op de website van de Groenlose Hengelsport Vereniging. Dat kan via de vernieuwde website van de GHV www.visseningroenlo. De knop met ‘Gratis jeugdvergunning’ staat onderaan het hoofdmenu. Om een gratis jeugdvergunning te bemachtigen hoef je enkel je gegevens in te vullen waarna je de jeugdvisacte kunt downloaden. Dit kan ook voor de jeugd uit andere plaatsen en voor kinderen die in en rondom Groenlo op vakantie zijn.

Waar vissen?
Met deze vergunning kun je vissen in onderstaande wateren:
- De vijver bij boer Meijer(Bevrijdingslaan)
- De vijver bij de Wagenmaker
- De vijver op de Hartreize
- De Groenlose stadsgracht

Afgelopen jaar werd deze mooie actie voor de jeugd ingevoerd en dit was meteen een daverend succes. Meer dan 150 jeugdvergunningen werden via www.visseningroenlo.nl gedownload. Een prachtig resultaat.

Welkomstpakketje
Alle kinderen tot en met 13 jaar die de jeugdvisacte downloaden ontvangen dit jaar een welkomstpakketje Hierin zit een keykoord met hakensteker, boekje ‘vissen met de vaste hengel’, info over jeugdactiviteiten bij de Groenlose Hengelsport Vereniging en als klap op de vuurpijl nog twee gratis vistuigjes. De welkomstpakketjes worden iedere maand aan het eind van de maand thuisbezorgd binnen een straat van 15 km. Dus download snel de jeugdvisacte en ontvang het gratis welkomstpakketje.

Jeugd 14 t/m 17 jaar
De jeugd van 14 t/m 17 jaar komt de GHV ook tegemoet. Voor hen is de overgang van een gratis jeugdvergunning naar een volwaardige seniorenvergunning financieel een behoorlijke stap. Daarom rekent de GHV voor de jeugd t/m 17 jaar alleen de kosten voor afdracht Sportvisserij Nederland en Federatie Midden Nederland. Voorwaarde is wel dat je deze Vispas koopt bij Hengelsportzaak Rene Bomers en op vertoon van je ID-kaart.

Afstand bewaren
Belangrijk is dat als de jeugd gaat vissen ze voldoende afstand bewaren en de regels van het RVIM in acht houden. Dus minimaal 1 ½ meter afstand bewaren van de andere vissers.

Jeugdactiviteiten
De GHV heeft voor de jeugd nog meer jeugdactiviteiten in petto dit seizoen. Zo zal de jeugdcompetitie weer gehouden worden. De Vis Challenge gaat er ook weer komen en men wil proberen om de Zomer Viskaravaan weer naar Groenlo te halen. Ook onderzoekt de GHV de mogelijkheden voor een workshop karpervissen en roofvissen. Veel zal afhankelijk zijn van de coronamaatregelen. Ook komen er vanaf de maand mei in de Groenlose Gids vijf advertorials waarin de jeugd kennis kan maken met de hengelsport.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden