Komkommer en kwel

Komkommer en kwel

De zomertijd is begonnen, vandaar dat ik er een uur eerder ben. In de verte lonkt de komkommertijd. Hoewel, het is al een jaar komkommertijd, ook in de Elna en de Groenlose Gids. En niet alleen in de advertenties van de supermarkten.

Ik las dat veel mensen last hebben van de invoering van de zomertijd, hun bioritme wordt ontregeld. Ik merk er zelf niks van en ik vermoed trouwens dat een groot deel van de mensen er last van heeft, omdat ze nu eenmaal gelezen hebben dat je er last van kunt hebben. Niks zo makkelijk als je verschuilen achter een aangepraat probleem, nu nog een naam en we hebben er weer een diagnose bij.

Ik vond het opmerkelijk dat tijdens de persconferentie vorige week dinsdag werd aangekondigd, dat de avondklok in verband met de zomertijd zou worden opgeschoven van 21 naar 22 uur, maar dat dat niet direct inging. Zelfs niet afgelopen zondag, de eerste avond na de zomertijd. Nee, het kan pas vanaf woensdag deze week.
Opmerkelijk omdat na een van de eerste coronapersconferenties vorig jaar maart de horecasluiting binnen een paar uur effectief werd. En omdat een aantal weken geleden het kabinet binnen een paar uur wist te reageren met een hoger beroep en een schorsing, na een onwelgevallige rechterlijke uitspraak die de avondklok onwettig vond.

Nou ja, zo erg is de avondklok nou ook weer niet. Zeur er dan niet telkens over, hoor ik mensen zeggen. Doe ik dat dan? Ik heb daar geen actieve herinnering aan.

Toch is dat uurtje vrijheid extra wel lekker. Dan heb je op Witte Donderdag na het laatste avondmaal wat meer tijd om na te zitten.
Ja, ik doe altijd aan het laatste avondmaal. Vers brood, goeie wijn, gezonde hapjes (olijven en komkommers) fijne vrienden. Jezus, wat gezellig.

Een goede week verder, zalig Pasen. Urbi et orbi (vrij vertaald: voor de grote kernen en de kerkdorpen en het buitengebied). En mocht ik nog weer zeven keer op weten te staan: tot volgende week.

Hoewel, ik vond een notitie van de Achterhoek Nieuws hoofdredacteur, waarop stond: Frank Zand - functie elders.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden