<p>Een werk van Ellen Moorman. Foto: PR</p>

Een werk van Ellen Moorman. Foto: PR

Nieuwe kunst in gangen SKB

WINTERSWIJK - Iedere twee maanden wisselen de exposities in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk. Tot zaterdag 3 juli exposeren onderstaande regionale kunstenaars hun werk in de centrale gang, poligangen en vitrines.

Centrale gang
Vanaf zaterdag 3 april exposeert Tatyana Murova in de centrale gang. Haar werken hebben een Oost Europees tintje en zijn vrolijk, vol fantasie en sprookjesachtig.

Poligangen
in poligangen 1.1 en 4.1 is het werk te zien van Saskia Dijkstra. Ze tekent en schildert al sinds 1999. De laatste jaren gaat haar voorkeur uit naar abstract werk in acryl. Haar werken zijn groot, uitbundig en expressief. Het levert kleurrijke schilderen op, vol van energie, spanning en beweging.

Clementine Goorhuis-aan de Stegge exposeert haar foto’s in de zijvleugel van poligang 1.1 en poligang 4.5. Het thema van deze expositie is de schoonheid van verval. De foto’s zijn grotendeels gemaakt in Lissabon. De prachtige kleur- en slijtagepatronen maken dat je er geboeid naar blijft kijken.

“Een schilderij maakt je blij”, zegt Ellen Moorman. Haar kleurrijke, vrolijke werk is te zien in poligang 6.3. Ellen is autodidact en heeft een eigen stijl en techniek ontwikkeld.

Vitrines
Hilde Grooters uit Eibergen is ruim 25 jaar geleden via een advertentie in aanraking gekomen met klei. Haar werk is divers, inspiratie haalt ze uit de natuur. Ze boetseert vogels, muizen en andere kleine dieren die daarna gebakken worden in haar keramiekoven.

Na 19 mei zijn de vitrines gevuld met het bijzondere werk van Marion Lovendaal. Marion is in 1994 begonnen met realistisch schilderen op basis van nat-in-nat technieken. In de vitrines is haar 'kunst-op-echte-veren' te bewonderen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden