<p>Kratten vol paaseitjes voor het SKB, aangeboden door Rotary Achterhoek Oost. Foto: Kyra Broshuis</p>

Kratten vol paaseitjes voor het SKB, aangeboden door Rotary Achterhoek Oost. Foto: Kyra Broshuis

Rotary met 30.000 paaseitjes naar verzorgingshuizen

OOST GELRE- Duizenden paaseitjes in allerlei kleuren en smaken van de Hema in Winterswijk. De afgelopen week werden ze afgeleverd bij de verzorgingshuizen van Stichting Marga Klompé in de regio. Een deel van de lekkernijen is bezorgd bij het SKB voor alle medewerkers daar en ook de 65 vrijwilligers van hospice De Lelie in Winterswijk werden verrast met de chocolade-eitjes.

Door Kyra Broshuis

Lokale ondersteuning
Een mooie actie van Rotary Achterhoek Oost, speciaal bedoeld voor de mensen in de regio. “We richten ons steeds meer op de lokale ondersteuning", vertelt Hylke ter Beest namens de Rotary. “We staan bekend om de internationale ondersteuning van goede doelen maar we zijn ook in ons eigen gebied heel actief. Zo hebben we vorig jaar 300 extra voedselpakketten beschikbaar gesteld voor de Voedselbank in Lichtenvoorde. We zien dat mensen het in deze tijd van corona zwaar hebben, ook in onze eigen regio. Met onze acties willen we het welzijn van mensen verbeteren en dat ook op kleine schaal en in ons eigen gebied.”

De druk blijft hoog
De leden van Rotary Achterhoek Oost bezorgen de paaseitjes onder andere bij de Stegemanhof, Beth San en Groepswonen Hoge Veld in Aalten, de Hassinkhof in Beltrum, het Ambthuis in Bredevoort, De Molenberg in Groenlo, ‘t Talma in Laren, Mariënhof in Lichtenvoorde, De Hoge Weide in Lochem, Groepswonen Meddo, De Vredense Hof, De Pelkwijk, De Berkhof en De Pronsweide in Winterswijk. “Vorig jaar werd er volop geklapt voor de medewerkers in de zorg maar dat is alweer te lang geleden. Wij willen deze mensen graag een hart onder de riem steken. Ze hebben het meer dan verdiend en werken onder enorme druk. Wij willen ze duidelijk maken dat ze niet worden vergeten”, zegt Hylke ter Beest van Rotary Achterhoek Oost. De medewerkers van het SKB zijn onverminderd druk, bevestigt Irma Somsen-Geurink. “We hebben vorige week weer te maken gehad met een piek en hebben toen ook weer verder opgeschaald. De druk blijft hoog.”

Nieuwe actie voor horeca en evenementen
Rotary Achterhoek Oost is inmiddels achter de schermen druk bezig met een volgende actie, vertelt Ter Beest. “Om de horeca en de evenementenbranche straks een vliegende start te kunnen geven, zijn we bezig met het opzetten van een bijzondere veilingsite. Mensen kunnen daar bieden op bijvoorbeeld een allereerste etentje. De site krijgt dan ook de naam www.achterhoek.allerallereerste.nl

In deze krant leest u binnenkort meer over deze bijzondere veilingsite.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden