<p>Suzan &amp; Freek poserend voor de hoes van hun single 'Goud'</p>

Suzan & Freek poserend voor de hoes van hun single 'Goud'

(Mark Uyl)

Suzan & Freek schrijven nieuwste hit van Miss Montreal: ‘Alles’

ACHTERHOEK/HILVERSUM - Een opvolger lanceren van je allergrootste hit blijft altijd een gok, en een kwestie van smaak. Sanne Hans, oftewel Miss Montreal, ging echter niet over een nacht ijs en overhaast te werk om een opvolger van haar ‘Door de wind’ uit te brengen. Ze vertelde naar aanleiding van het grote succes uit de TV-hit ‘Beste zangers’ dat Nederlandstalig haar erg goed lag en het ‘Meisje van het oosten‘, zoals ze zichzelf al presenteerde op haar album ‘Onmeunig Sanne’, daar graag een vervolg aan wilde geven. Het resultaat deelde ze met haar vele fans; ‘Alles’. Ze schreef het lied samen met mede-oosterlingen Suzan & Freek, die ook in de zelfde serie ‘Beste zangers’ zaten. Hiermee bewijzen Zieuwentse Suzan Stortelder en Harreveldse Freek Rikkerink ook liedjes voor anderen te kunnen schrijven. Ook vaste medeschrijvers van het Achterhoekse liefdes- en liedjesduo, Arno Krabman en Leon Palmen, schreven mee.

Door Henri Walterbos

De samenwerking met Suzan ging echter nog iets verder, vertelt Sanne op haar sociale media. “’Alles’ heb ik onder andere met Suzan en Freek geschreven. De leukste en meest getalenteerde lieverds! We kennen elkaar dan ook al best lang. Ze hebben mijn festival, Bierpop, geopend jaren geleden. Na de Beste Zangers was er die klik en ging het schrijven heel natuurlijk. Lekker met een drankje erbij, ervaringen delen, terwijl Suzan op de piano aan het pingelen was. Ik vond dit zo te gek klinken dat Suzan uiteindelijk ook echt de piano heeft ingespeeld! Zo leuk.” Fans reageren enthousiast op de single.

In deze krant vertelden Suzan & Freek onlangs al van de ophanden zijnde samenwerking. Freek hierover; “Met Sanne hebben we in de studio gezeten om mee te schrijven aan liedjes voor haar. Met iedereen hebben we sowieso heel veel contact. Met Diggy Dex hadden we al nauw contact vanwege ‘Blauwe dag’ waar hij aan mee heeft geschreven. Er is van allerlei leuks uitgekomen. We zitten met zijn allen nog in een appgroep. Daar gebeurt nog veel. Stef Bos zit nu in Zuid-Afrika. We bellen, appen en facetimen nog af en toe. Stef heeft ons uitgenodigd een keer naar hem toe te komen. Leuk is dat er op ons YouTube-kanaal ook gereageerd wordt door mensen uit Zuid-Afrika die onze liedjes ontdekken. Stef wil een keer een optreden voor ons regelen in Zuid-Afrika. Dat lijkt ons heel erg leuk.” Meer samenwerkingen sluiten beiden niet uit. Freek: “Voorlopig niet. We hebben net ‘De Overkant’ met Snelle gedaan. Dat ging heel goed. We vinden het nu wel weer even leuk om eigen liedjes te doen, waarvan ‘Goud’ de eerste is, maar we sluiten niet uit dat er nog een keer een samenwerking met iemand komt van ‘Beste Zangers’.” ‘Goud’ is inmiddels een grote hit. Het lied steeg deze week door van een vijfde naar een tweede plaats in de Top 40, vlak achter muziekvrienden Maan en Snelle met ‘Blijven slapen.’


Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden