<p>Basisschoolkinderen voetballen in Mari&euml;nvelde tijdens het Mix Voetbaltoernooi van MAZZEL. Foto: Jos Betting</p>

Basisschoolkinderen voetballen in Mariënvelde tijdens het Mix Voetbaltoernooi van MAZZEL. Foto: Jos Betting

Voetballen voor iedereen

OOST GELRE - Of je nu voetballen kunt of niet, iedereen tot 18 jaar is welkom voor een verfrissende training en een gezellig toernooitje. In elk (kerk)dorp met een voetbalveld wordt een ‘Voetbal Mix Toernooi’ georganiseerd waar de jeugd van Oost Gelre training krijgt van professionals van De Graafschap. Jongerenwerk MAZZEL organiseert de middagen samen met Stichting De Graafschap Verbindt.

Door Dinès Quist

Lekker samen bewegen is het doel van de sportieve middagen. Dat er ook nog wat te leren valt van professionele trainers maakt van de sportmiddag een bijzondere ervaring. Er wordt niet alleen gevoetbald maar er worden ook leuke sportieve activiteiten gedaan waaraan iedereen mee kan doen. “Voetbalervaring is dus niet nodig,” vertelt Talie Wijlens, van jongerenwerk Oost Gelre. “Daarom hebben we de titel ‘Mix Voetbal Toernooi’ bedacht. Er wordt een mix aan activiteiten gedaan met een gemixte club kinderen en tieners.”

Voor kinderen en tieners
De sportmiddagen worden opgesplitst in twee leeftijdscategorieën. Een club van 6 tot 12 jarigen en een club van 13 tot 18 jarigen. In elk dorp met een voetbalvereniging, wordt de komende zeven weken een middag georganiseerd. Een trainer van De Graafschap en een vijftal sportstudenten van de HAN zorgen voor sportief vermaak voor de jeugd. Vrijstelling van de GGD zorgt ervoor dat er plek is voor 40 kinderen per middag. Iedereen die het leuk vindt om lekker samen te bewegen en een gezellige middag te beleven kan zich opgeven.

De Graafschap en MAZZEL
Met dank aan de subsidie van de overheid, om jeugd de coronatijd door te helpen, heeft MAZZEL deze sportmiddagen kunnen organiseren. “Het is fantastisch dat De Graafschap hieraan mee wil werken,” vertelt Wijlens. “Daardoor kunnen we de jeugd van Oost Gelre iets heel tofs bieden.” Sinds kort heeft De Graafschap de stichting ‘De Graafschap Verbindt’ opgericht. Michael Ogubai is in dienst van De Graafschap en houdt zich bezig met de maatschappelijke taak in de regio. Ogubai vertelt, “We willen als club een rol spelen in het sociale welzijn van de mensen. Dit doen wij onder andere door ons lokaal in te zetten om met onze expertise gemeenten en maatschappelijke organisaties te ondersteunen. Het voetbalaspect is daarbij niet het belangrijkste, maar wel heel leuk om te doen. Het project van MAZZEL past precies binnen de idealen van onze club,” vertelt Ogubai. “Samen hebben we de handen ineen geslagen en de Mix Voetbal Toernooien zijn eruit gerold.” De Graafschap en MAZZEL zouden graag zien dat niemand aan de zijlijn blijft staan en staan daarom open voor ideeën van de jeugd uit Oost Gelre. “Of het nu gaat om sport of ander outdoor-activiteiten, wij hebben de mogelijkheden om de wensen in vervulling te laten gaan. Dus kom maar op met die ideeën.”

Lekker samen bewegen
Afgelopen week werden de voetbaltoernooien afgetrapt in Mariënvelde. Op woensdagmiddag renden er zo’n 35 basisschoolkinderen over het veld. Een clubje jongens en meisjes weet tussen een flesje water en een mueslireep door, te vertellen dat ze de trainingen superleuk vinden. De trainers zijn aardig en ze vinden het fijn dat ze weer eens samen wat leuks kunnen doen. Het liefst zouden ze volgende week weer zo’n middag meemaken. Maar dan is er weer een ander dorp aan de beurt. Achtereenvolgens vinden de trainingen plaats in: Mariënvelde, Lievelde, Zieuwent, Lichtenvoorde, Groenlo, Vragender en Harreveld. Het Mix Voetbal Toernooi schema is te vinden op www.alsjemazzelhebt.nl en aanmelden kan via info@degraafschapvebindt.nl.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden