Kom dansen! Kom eten! Kom zuipen! Kom gokken!

Kom dansen! Kom eten! Kom zuipen! Kom gokken!

Hoera, Lichtenvoorde en Groenlo hebben een nieuwe website! Dit heugelijke feit werd afgelopen vrijdag gevierd met een online persbijeenkomst waarbij wethouder Frank met een druk op de knop de nieuwe sites lanceerde. Alle toeristen uit binnen- en binnenkort ook buitenland kunnen nu op de vernieuwde sites snel en eenvoudig zien waar je in onze prachtige kernen moet wezen voor lokaal vertier.

Nieuwsgierig geworden naar de creatieve uitspattingen surfte ik naar de webpagina van onze eigen trots; de Keistad. Een gelikte pagina met mooie foto's en een handig navigatiemenu, het moet gezegd. Maar een paar dingen vielen mij toch wel op.

Zo moeten we het in Lichtenvoorde blijkbaar vooral van de omliggende dorpen hebben want onder het kopje Zien en Doen viel geen enkele activiteit of bezienswaardigheid in Lichtenvoorde zelf te bespeuren. En ook wat het overnachten in de Keistad betreft, daar miste ik tussen alle B&B's, boerderijcampings en vakantiewoningen ons ware paradepaardje: HCR De Koppelpaarden. Nou moet ik zeggen dat het na het vertrek van de vorige exploitant, ik geloof dat ie nu pakketbezorger is, wel oorverdovend stil is geworden rondom de in maart 2018 met veel bombarie geopende horecaonderneming. Het groene lampje van de koffiemachine dat dag en nacht brandt, is het enige lichtpuntje dat nog iets van een sprankje leven van de 'grande dame' van ons dorp doet vermoeden.

Het curieust aan de nieuwe website vond ik echter wel de pagina 'Het meest verrassende festival: Keifestival', waarop - inderdaad zeer verrassend - een beeldvullende foto van de Playa Gasolina van de Zwarte Cross prijkt. Opmerkelijk, want als men zich nu had vergist met het Over De Top-festival, dan had ik dat nog kunnen begrijpen maar het Keifestival...? Ik herinner mij nog de hoogtijdagen van dit roemruchte evenement toen zelfs café Hogenkamp nog meedeed. Dames in korte rokjes met netkousen en beenwarmers die al bibberend van de kou het hele dorp rondsjoksten om toch maar niets van het amusement te missen. Staat toch in een schril contrast met de in zwemkleding chillende festivalbezoekers op de site van www.lichtenvoorde.nl.

Hoe kan je zo'n fout nou maken, bedacht ik me. Is het gewoon al zo lang geleden dat we festivals hebben gehad dat we dat plaatje in ons hoofd niet meer helemaal helder hebben? Of... is het stiekeme afgunst van de Grolse websitebouwer? Immers, de Slag om Grolle, Dweilorkestendag en Carnavalsoptocht zijn prachtige evenementen maar ze halen het natuurlijk niet bij het Achterhoekse feest der feesten.

Nou ja, ik neem aan dat na het verschijnen van deze column dit 'foutje' snel wordt rechtgezet. Dat strepen we dan maar weg tegen de wraak van de correspondente die het artikel op pagina 7 optekende. Waar Groenlo zichzelf graag als vestingstad presenteert, noemt zij het beestje consequent gewoon bij zijn echte naam: de kern Groenlo. Is dat ook weer rechtgezet.


Kees Kiezel

keeskiezel@outlook.com

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden