<p>De nieuwe toeristische websites van Lichtenvoorde en Groenlo. </p>

De nieuwe toeristische websites van Lichtenvoorde en Groenlo.

Oost Gelre presenteert vernieuwde toeristische websites

OOST GELRE - Oost Gelre is klaar voor het toeristenseizoen. Dat wil zeggen; in ieder geval online, want sinds afgelopen vrijdag hebben Lichtenvoorde en Groenlo een compleet vernieuwde toeristische website. Marieke Frank lanceerde, met een druk op de knop, de splinternieuwe websites. Daarmee maakte zij Oost Gelre nog beter vindbaar voor toeristen, maar ook voor de eigen inwoners is er genoeg interessants te vinden.

Door Dinès Quist

Steeds meer toeristen weten de Achterhoek te vinden om hun vakantie te vieren of te recreëren. Steeds vaker zoeken zij hun bestemming online. Om digitaal goed vindbaar te zijn hebben VVV Groenlo en Promotie Lichtenvoorde de handen ineen geslagen en twee prachtige overzichtelijke websites gemaakt. Zowel Groenlo als Lichtenvoorde heeft een eigen website, maar bij een bezoek aan één van de sites is al snel te merken dat er van de ene kern makkelijk doorgelinkt kan worden naar de andere kern. Zo heeft de bezoeker een ruime keus in activiteiten, evenementen, winkel aanbod en horeca gelegenheden.

Flinke verbetering
“De vernieuwde websites onderscheiden zich van de oude doordat ze veel gebruiksvriendelijker zijn. Overzichtelijke buttons loodsen je eenvoudig naar hetgeen waarnaar je opzoek bent”, vertelt Meike Prollius, toeristisch coördinator Oost Gelre. “De vindbaarheid via Google is verbeterd en er is veel meer ruimte voor beeld- en videomateriaal. De nieuwe websites zijn opgesierd met recent gemaakte foto’s en filmpjes. Daarmee wordt er een actuele impressie gegeven van wat er allemaal te beleven is in Oost Gelre. Omdat er veel Duitsers de Achterhoek bezoeken, worden de websites ook vertaald in het Duits. We verwachten dat de vertaling in mei gereed zal zijn.”

www.groenlo.nl
Mirjam Tolkamp is werkzaam bij de VVV in Groenlo en navigeert de toehoorders, op de vrijdagochtend van de lancering, door de splinternieuwe websites. Wanneer zij de site van Groenlo opent worden we verwelkomt in de digitale kern met de slogan ‘Welkom in Groenlo, vestingstad in het hart van de Achterhoek’. Korte historisch verhaaltjes verleiden de gast om te ontdekken wat Groenlo allemaal te bieden heeft. Al snel valt er op te merken dat zelfs in coronatijd volop activiteiten te beleven zijn zoals: interactieve wandelingen, speurspektakels en toeren met een kickbike.

www.lichtenvoorde.nl
Wanneer Tolkamp de site van Lichtenvoorde opent, worden we welkom geheten in ‘Lichtenvoorde Dynamisch dorp met veel saamhorigheid’. Al snel ontwaart de bezoeker dat deze slogan niet uit de lucht gegrepen is want Lichtenvoorde is bij uitstek een evenementendorp met als hoogtepunten de Zwarte Cross en de bloemencorso. Onder de button agenda is in één oogopslag te zien welke evenementen waar en wanneer plaatsvinden. Niet alleen de kerndorpen komen aan bod op de websites, ook is er veel aandacht voor het buitengebied.

Ook voor eigen inwoners
Voor toeristen zijn de websites een handige tool om te weten te komen wat er allemaal te doen is in Oost Gelre, maar ook voor de eigen inwoners zitten de sites vol met inspirerende achtergrondverhalen en verassende trips voor jong en oud. Ook staan alle winkels van Oost Gelre op de sites en zijn makkelijk te vinden via de link Google Maps. De websites bieden alle ruimte voor ondernemers die hun recreatieve activiteiten willen promoten. Daarvoor moeten ze contact opnemen met VVV Groenlo of Promotie Lichtenvoorde. Dit zijn de twee partijen die de websites tot stand hebben gebracht en verantwoordelijk zijn voor de financiering en onderhoud.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden