Wees loyaal, knipoog lokaal

Wees loyaal, knipoog lokaal

Ik blijk vorige week iets gezegd te hebben over over(zelf)diagnosticering wat betreft bioritmische verstoringen als gevolg van de zomertijd. Klopt, ik heb dat inderdaad gedaan, ik kan er wel eerst tien keer omheen draaien, maar ik ben geen minister-president. Toch had ik de vinger wel enigszins aan de pols van de tijdgeest, want ik las afgelopen week ook wat artikelen over ADHD-diagnoses op bestelling en als verdienmodel.

Verder met deze week. Ik ben weer aan het niet-essentieel winkelen geslagen. Lokaal, want ik ben loyaal. Mooi om te zien dat er tussen de klanten en de winkeliers in Oost Gelre een soort stilzwijgende knipoogcultuur is ontstaan. Je komt binnen in een winkel en zegt: Ik heb geen afspraak. Vervolgens zegt de winkelmedewerker: Jawel hoor, ik moet het alleen nog even noteren.
Zo hoort het. Laten we verantwoord bezig blijven, maar die regel dat je vier uur van tevoren een afspraak moet maken is natuurlijk zo onwerkbaar en onlogisch, die verdient het massaal ontdoken te worden.
Intussen was het in de essentiële supermarkten de vrijdag en zaterdag voor het paasweekend zo druk dat je soms met je mondkapje achter dat van een andere klant bleef haken.

Het was een deels witte Pasen, gelukkig maar, dan mis je de terrassen ook niet zo. Wat dat betreft hoop ik dat onze burgemeester zich aansluit bij de oproep van de burgemeesters van de grote steden om de terrassen zo snel mogelijk open te gooien. Net zoals onze buurburgemeester Joost van Oostrum van Berkelland inmiddels ook heeft gedaan.
Ik ben voor wat gemeentelijke ongehoorzaamheid tegenover de rijksoverheid. Hup Joost, proost. Een deel van onze lezers woont in Beltrum en omgeving, gemeente Berkelland dus, en kan dan hopelijk deze krant buiten lezen. En dan is Annet aan zet.

Maar tot die tijd: wees in elk geval loyaal, knipoog lokaal. Om te voorkomen dat ook voor middenstanders een functie elders moet worden gezocht.
Zoals degene die de social media voor Oost Gelre verzorgt blijkbaar al deels heeft gedaan. De oproep die onder andere op Facebook verscheen over verantwoord eieren zoeken, kun je toch wel zien als online onderwijs voor kleuters?

Een opsteker is dat mensen weer meer lokaal gaan tanken, omdat Duitsland drempels opwerpt om de grens over te gaan. Als voorbereiding op de toespraak van Frau Merkel: Wollt ihr den totalen Lockdown?! Zwinkern.
Bis nächster Woche.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden