De Fiets4daagse is ruim twee maanden opgeschoven. Liefhebbers kunnen nu van 31 augustus tot en met 3 september meefietsen door het Winterswijkse buitengebied. Foto: Jacob Doornheim.
De Fiets4daagse is ruim twee maanden opgeschoven. Liefhebbers kunnen nu van 31 augustus tot en met 3 september meefietsen door het Winterswijkse buitengebied. Foto: Jacob Doornheim.

Fiets4daagse Winterswijk van 31 augustus tot en met 3 september

WINTERSWIJK - Vanwege de corona-uitbraak was de stichting WFevenementen in 2020 genoodzaakt de Internationale Fiets4daagse Winterswijk te annuleren. Hoewel de vooruitzichten inmiddels iets beter lijken te worden, vinden de organisatoren eind juni nog te vroeg voor zo’n groots evenement. Door de Fiets4daagse ruim twee maanden op te schuiven hopen zij te voorkomen dat het fietsfestijn voor het tweede achtereenvolgende jaar niet door kan gaan. Belangstellenden zijn welkom om mee te fietsen van dinsdag 31 augustus tot en met vrijdag 3 september.

Heel Nederland hoopt dat door massaal te vaccineren er in de loop van juli weer mogelijkheden komen voor (buiten)evenementen. Daarom is de Fiets4daagse uitgesteld tot dinsdag 31 augustus (tot en met vrijdag 3 september). Op deze dagen kunnen fietsliefhebbers hopelijk weer genieten tijdens goed georganiseerde tochten van 25-, 40- of 60 kilometer door het nationaal landschap Winterswijk en aanliggende gemeenten.

Omdat er zeer waarschijnlijk ook dan nog coronamaatregelen gelden is er voor gekozen, in tegenstelling tot voorgaande edities, geen pauzeplaatsen bij Duitse horecabedrijven in de routes op te nemen. Daarnaast is gekozen voor minder controle- en pauzeplaatsen. Er kan slechts gepauzeerd worden bij maar gelegenheden met voldoende (buiten)ruimte. Indien mogelijk, wordt er wel gezorgd voor de gebruikelijke muzikale opluistering.

Start en finish zijn zoals voorheen bij sportcomplex ’t Huitinkveld, de thuishaven van voetbalclub FC Trias. Bij dit vertrekpunt is er volop ruimte en voldoende parkeergelegenheid. Iedere dag kan er worden gestart tussen 9.00 en 12.00 uur. Zoals gebruikelijk zijn alle routes duidelijk uitgepijld, daarnaast ontvangen de deelnemers een uitgebreid routepakket met uitvoerige routebeschrijving.

Een passepartoutkaart voor vier dagen kost 14 euro, bij voorinschrijving 12 euro. Voorinschrijven kan via het aanmeldingsformulier op de website www.fiets4daagsewinterswijk.nl, daarnaast kan men zich in de week voorafgaand aan het evenement voorinschrijven bij het VVV Inspiratiepunt in Winterswijk.

Dagkaarten kosten 4 euro per persoon en zijn uitsluitend bij het startpunt verkrijgbaar. Deelnemers die minimaal drie dagen hebben meegefietst ontvangen een herinneringsmedaille. In de periode van de Fiets4daagse biedt een groot aantal campings, hotels en overnachtingsaccommodaties speciale arrangementen aan. Het verschuiven van de Fiets4daagse is eenmalig: in 2022 hoopt WFevenementen het fietsevenement weer eind juni te kunnen plannen.

Wandelevenementen
Naast de Fiet4daagse organiseert WFevenementen ieder jaar ook nog enkele andere wandel- en fietstochten. Helaas moesten deze in het eerste halfjaar ook geannuleerd worden. Mede omdat er een toenemende vraag is naar georganiseerde wandelevenementen, zijn er in het najaar van 2021 twee nieuwe wandeltochten op het programma geplaatst: op zondag 31 oktober de WF Herfstwandeltocht en op zondag 19 december de WF Coulissewandeltocht. Beide keren kunnen de wandelaars kiezen uit duidelijk uitgepijlde tochten van 10- of 15 kilometer door het Winterswijkse buitengebied. Start en finish van beide evenementen zijn bij het nieuwe Schaats- en Skeelercomplex aan de Bataafseweg 2c in Winterswijk, waar men zich tussen 10.00 en 12.00 uur kan aanmelden; kosten zijn 3,50 euo per persoon, inclusief een versnapering.


www.fiets4daagsewinterswijk.nl

www.wfevenementen.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden