Marveld doet mee aan landelijke pilot

GROENLO - Marveld Recreatie in Groenlo is de enige Achterhoekse deelnemer aan een landelijke pilot om de werking van toegangstesten uit te proberen. Dit om te kijken of er zo ‘coronaproof’ meer mogelijkheden zijn voor evenementen.

Door Kyra Broshuis

Het kabinet start met pilots om de werking van toegangstesten in de praktijk uit te proberen. Doel van de proeven is om te zien hoe met de inzet van testbewijzen een bijdrage geleverd kan worden aan het eerder en ruimer openen van sectoren. Het gaat om pilots in onder meer dierentuinen, musea en sport. Het kabinet werkt hiervoor samen met betrokken sectoren, veiligheidsregio’s en gemeenten. De pilots starten in april en vinden verspreid over Nederland plaats.

100 zwemmers
In totaal doen bijna 220.000 mensen mee aan de landelijke pilot. Het gaat om 458 evenementen. Op zaterdag 17 april aanstaande gaan 100 mensen zwemmen bij Marveld Recreatie. Het is daarmee de enige Achterhoekse deelnemer aan de pilot. "Als dit goed gaat, kunnen er in mei meer evenementen worden gehouden om Nederland stap voor stap op gang te brengen", zegt burgemeester Annette Bronsvoort van Oost Gelre. De gemeente heeft geen bemoeienis met de sneltesten. "Dat regelt de Stichting Open Nederland, de bezoekers kunnen ook alleen bij de teststraten van die stichting terecht.”

Regels
Bezoekers kunnen, in het kader van de pilot, naar verschillende sportactiviteiten, zwembaden, speelhallen, musea, theaters, concerten en attractieparken. In Gelderland zijn er in totaal 29 deelnemende locaties, voornamelijk in Arnhem. Het zwembad van Marveld is aangewezen als pilot. Er kunnen maximaal 100 mensen deelnemen aan de pilot. Het zwembad is gesloten voor gasten die niet deelnemen aan de pilot. Toegangsbewijzen voor de test worden uitgegeven via de site van Marveld: www.marveld.nl. De pilot vindt plaats op zaterdag 17 april aanstaande tussen 12.00 en 18.00 uur. Naast het toegangsticket is er ook een negatief testresultaat vereist van de één van de testlocaties van Testen voor Toegang (www.testenvoortoegang.nl). Testresultaten van andere locaties zijn niet toegestaan.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden