<p>Studenten van het Graafschap College in Groenlo pakken de cadeaus in. De Voedselbank zorgt dat ze op de juiste plek terechtkomen. Foto: PR</p>

Studenten van het Graafschap College in Groenlo pakken de cadeaus in. De Voedselbank zorgt dat ze op de juiste plek terechtkomen. Foto: PR

Studenten Graafschap College halen 13.741 euro op

Boeken en speelgoed voor kinderen die in armoede leven in de Achterhoek

Door Kyra Broshuis

GROENLO - Het is een mooie jaarlijkse traditie van het Graafschap College in Groenlo. Elk jaar wordt er geld ingezameld voor een goed doel. Dat goede doel was de laatste editie de kinderen die in Nederland in armoede leven zodat er voor hen een mooi cadeau gekocht kon worden. “We doen dit in samenwerking met de Voedselbank Oost Achterhoek”, vertelt Els Bouwmeester van het Graafschap College. “De Voedselbank heeft in beeld om welke kinderen het gaat en zij zullen ervoor zorgen dat de cadeaus met de voedselpakketten meegaan en op die manier bij de kinderen terecht komen.”

Creatief
Alle studenten van de locatie Groenlo bedachten zelf acties om zoveel mogelijk geld in te zamelen. “Dat was nu, met corona, natuurlijk extra moeilijk maar we vinden het ook belangrijk dat studenten hun creativiteit aanspreken en leren om samen te werken bij het organiseren van hun actie. Er zijn echt ontzettend leuke acties voorbij komen: van het maken van Pietenfilmpjes, het bakken van koekjes, heitje voor karweitje, verlotingen tot een erwtensoepactie en een online veiling. En dit is nog maar een kleine greep. Wat ook heel bijzonder is dit jaar, is dat het Graafschap College onze actie geadopteerd heeft en dat alle collega’s een donatie konden doen in plaats van een kerstpakket ontvangen."

Een absoluut record
De totale opbrengst blijkt uiteindelijk 13.741,00 euro te zijn. “Een absoluut record. Zoveel geld hebben nog niet eerder ingezameld. Het doel heeft de studenten heel erg aangesproken. Het is best verwonderlijk dat de studenten, ondanks de corona met alle beperkingen van dien, zo enthousiast aan de slag zijn gegaan. We hadden het graag anders afgesloten. Vorig jaar kon dat nog met een fantastisch gala, andere jaren met een sfeervolle bijeenkomst op school. Dit jaar gooide covid-19 op allerlei manieren roet in het eten. Toch mogen we, als organisatie, terugkijken op een mooie actieperiode met heel veel mooie acties en heel veel enthousiaste studenten en collega’s.”

Trots
Van het fantastisch bedrag heeft het Graafschap College boeken en speelgoed gekocht voor de kinderen waar het om gaat. Deze week gaan de studenten op verschillende dagen alle boeken en speelgoed inpakken. “Donderdagmiddag wordt dan alles bezorgd bij de voedselbank zodat het vrijdag 16 april met de pakketten voor de verschillende gezinnen mee kan. Onze studenten hebben zich met deze actie weer van hun beste kant laten zien. We zijn trots op iedereen die meegewerkt heeft!”, besluit Bouwmeester.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden