De uitreiking door twee juryleden van de derde prijs aan de Grolvertegenwoordigers Floris Geessinck (rechts) en Hiljon te Boome (links). Foto: PR
De uitreiking door twee juryleden van de derde prijs aan de Grolvertegenwoordigers Floris Geessinck (rechts) en Hiljon te Boome (links). Foto: PR

Grol heeft derde sportaccommodatie van het jaar

Den Elshof scoort hoog met slogan ‘Groen is Doen!’

Door Theo Huijskes

ANGERLO/GROENLO - Niet het sportpark Den Elshof van Grol is uitverkoren tot ‘Sportaccommodatie van het jaar 2021’, maar het sportpark van de voetbalvereniging FC Burgum in het Friese Burgum. Eindigde het sportpark van tennisvereniging Berg en Dal in Berg in Dal bij Nijmegen op de tweede plaats, fusieclub Grol uit Groenlo moest genoegen nemen met de derde plaats. De uitslag van de verkiezing -een initiatief van NOC*NSF, Kenniscentrum Sport & Bewegen en Vakbeurs Sportaccommodaties- vond afgelopen donderdag plaats in het ‘duurzame’ clubhuis van de voetbalvereniging Angerlo Vooruit -zijnde de winnaar in 2020 van deze landelijke uitverkiezing.

Veel lof en waardering voor aanpak duurzaamheid
Op het sportpark Mariëndaal in Angerlo maakten namens Grol Floris Geessinck en Hiljon te Boome deel uit van een in verband met de coronacrisis zeer klein, select gezelschap. En dat nota bene op het complex waar Grol 1 28 jaar geleden en dat op 25 april 1993 -het jaar waarin Grol het 75-jarig bestaan vierde- onder leiding van trainer/coach Peter Schulte uit Haaksbergen kampioen werd en voor de eerste maal in de geschiedenis promoveerde naar de tweede klas KNVB. Op het totaal gemoderniseerde complex van Angerlo Vooruit werden van de drie accommodaties van de genomineerde verenigingen een filmpje vertoond en moesten clubvertegenwoordigers de door een tweetal leden van de jury gestelde vragen beantwoorden. De jury, die bestond uit Irene Eijs, Selina Roskam en de in Angerlo niet aanwezige Remco Hoekman en Bert van Oostveen, liet richting alle drie genomineerde verenigingen veel lof en waardering horen over de aanpak van diverse zaken die met duurzaamheid hebben te maken, alsmede hoe het belang ervan wordt uitgedragen en anderen daarmee worden geïnspireerd. In dat verband kreeg Grol een positieve melding van de jury met betrekking tot de slogan ‘Groen is Doen’, waarmee de werkgroep ‘Zo Groen Als Grol’ blijk geeft van een grote mate van vindingrijkheid op het sportpark Den Elshof.

De nominatie en derde prijs is het begin van veel meer
De doorgevoerde maatregelen op het gebied van duurzaamheid, waaronder energiebesparing, afvalbeperking en hergebruik van materialen, heeft men met name te danken aan de inzet en het enthousiasme van de vrijwilligers(woensdag)groep van ‘de Grol’. Echter wat de regie en aansturing aangaat, verdient de werkgroep onder aanvoering van algemeen bestuurslid Floris Geessinck en verder bestaande uit Hiljon te Boome, André Bomers, Martijn Gemmink, Bert de Hek, Barry Janssen, Gino Kleverwal, Sjoerd Pijnappel, Gerton Prinsen en Erik Schuurmans een groot compliment. De groep bestaat uit Grolleden en voormalige Boys-leden, hetgeen nog eens extra illustreert tot welke prestaties men gezamenlijk toe in staat is. De werkgroep-leden zien de nominatie en de derde prijs dan ook voornamelijk als het begin van veel meer. Dit onder het mom van dat het de hoogste tijd is om in beweging te komen, willen de volgende generaties ook nog gebruik kunnen maken van een mooie en gezonde sportaccommodatie én vereniging.

“Als werkgroep hebben wij inmiddels een aantal mooie stappen gezet. Maar wij zijn er nog lang niet”, aldus woordvoerder Floris Geessinck. “Verduurzaming moet een doorlopend zichtbaar thema zijn en dat ook blijven. Een en ander niet alleen binnen de vereniging, maar ook daarbuiten om daarmee een voorbeeld te zijn voor andere verenigingen, organisaties en bedrijven in niet alleen Groenlo, maar in de gehele gemeente Oost Gelre.”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden