Manon van Lent en Jan Peree in de wijnkelder van hun restaurant Kruidt. Foto: Annekée Cuppers
Manon van Lent en Jan Peree in de wijnkelder van hun restaurant Kruidt. Foto: Annekée Cuppers

Restaurant Kruidt opent deuren én terras voor publiek

LICHTENVOORDE - Er gingen maanden van hard werken aan vooraf maar vrijdag 30 april is het dan zover: restaurant Kruidt aan de Rapenburgsestraat 26 in Lichtenvoorde opent zijn deuren voor publiek. Van lang tafelen in de sfeervol verbouwde binnenruimte is vanwege de beperkende maatregelen nog geen sprake. Echter, met een aangeklede borrel of kop koffie op het terras, krijgen nieuwsgierige bezoekers al een goede indruk van de sfeer en gerechten waarmee uitbaters Manon van Lent en Jan Peree hun gasten willen verwennen.

Door Annekée Cuppers

Kok Jan Peree heeft zijn sporen in de horeca al ruimschoots verdiend. Hij werkte jarenlang bij toonaangevende horecabedrijven in de regio waaronder voormalig restaurant De Leeuw en heeft nu de stap genomen om met Kruidt voor zichzelf te beginnen. Zakelijk partner Manon van Lent werkte tot voor kort als fysiotherapeute en stort zich nu vol passie en enthousiasme op het horecavak. "Dit is altijd al mijn droom geweest en toen de kans voorbij kwam, heb ik hem dan ook met beide handen aangegrepen."

Met Kruidt richten Jan en Manon zich op klanten in het midden en hogere segment. "Met ons concept willen wij de gasten een echte avondbelevenis bezorgen. Dat houdt in: lekker lang tafelen met goede wijnen en met veel aandacht bereide gerechten van luxe producten als langoustines, oesters, bijzondere hammen. Als straks de horeca ook weer binnen open mag, zullen we van woensdag tot en met zaterdag vanaf 17.00 uur geopend zijn."

Starten in coronatijd
Vanaf woensdag 28 april mogen in de horeca de buitenterrassen weer beperkt open. Het terras van Kruidt, dat zich aan de achterzijde van de zaak bevindt, is vanaf 30 april iedere vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 18.00 uur geopend. "Fijn dat we eindelijk van start mogen en wat de beperkingen betreft, dit is voor ons een mooie kans om op te starten. Nu kunnen we kleinschalig opstarten en de gasten toch al onze zaak laten zien en kleine gerechtjes laten proeven. Zo willen we de mensen enthousiasmeren voor ons concept."

Kruidt met dt?
De naam Kruidt is een samentrekking van de termen 'kruid' en 'kruit'. Hiermee verwijst de naam van het restaurant naar zowel de groene smaakmakers in de keuken als naar de familie Groeneveld, grondleggers van Lesli vuurwerk en initiatiefnemers van Kruidt.

Conform de coronamaatregelen werkt Kruidt uitsluitend op basis van reserveringen. Reserveren kan via de website www.restaurantkruidt.nl, telefonisch op 0623 769 774 of aan de deur.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden