Foto:

Persoonlijke levenssfeer

Persoonlijke levenssfeer

Willem-Alexander Claus George Ferdinand, Koning der Nederlanden, Prins van Oranje-Nassau, Jonkheer van Amsberg (zo, dat schiet op met het aantal woorden) is deze week jarig. Vanwege het COVID-19, voluit coronavirus disease 2019, de besmettelijke ziekte die wordt veroorzaakt door het SARS-CoV-2-virus, behorende tot de coronavirussen (hoppa), kan het oranjefeest niet zo uitbundig gevierd worden als vroeger in 2019.

De koning wordt er trouwens niet populairder op. Dat las ik in andere media, het Achterhoek Nieuws is hier tot nu toe stil over. De nieuwste weinig glanzende parel in zijn kroon, is het sluiten van het kroondomein Het Loo voor het plebs. De ruim bovenmodaal betaalde Willem-Alexander krijgt miljoenen subsidie per jaar voor dit gebied, op voorwaarde dat het bijna het hele jaar door toegankelijk is voor het publiek. Maar nu gaat het ondanks dat toch drie maanden dicht 'vanwege de persoonlijke levenssfeer van de koning'. Lees: zodat hij zonder pottenkijkers op onschuldige diertjes kan jagen.

Minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit legt hem geen strobreed in de weg. Logisch: zij weet hoe hoog de voedselkwaliteit is van vers geschoten wild. Dit is natuurlijk niet echt uit te leggen, maar wat dat betreft past ze in het kabinet Rutte: we doen dit en dat, maar we kunnen het niet uitleggen aan het volk. Althans, niet aan mij, stukjesschrijver.

Net zoals de terrassenheropening deze week: van 12 tot 18 uur. Daarna kunnen Oost Gelrenaren gezellig samenklonteren in het Wentholtpark in Lichtenvoorde of op de Kanonswal in Groenlo - om maar even wat lokale toeristische tips te geven - met kratjes bier die gewoon gekocht kunnen worden in een overvolle supermarkt. Nou ja, iets minder overvol want andere winkels mogen ook weer normaal open. Ik ben daar niet voor, voor dat samenscholen - gezond verstand en afstand zijn nog steeds heel belangrijk - maar ja, zolang coronamaatregelaars weinig Lieveldse kaas hebben gegeten van menselijk gedrag en de persoonlijke levenssfeer van het klootjesvolk, is het niet te voorkomen.

Want intussen gaat het allesbehalve goed met de persoonlijke levenssfeer van patiënten in het ziekenhuis. De coronapatiënten worden verdeeld over de laatste bedden en de patiënten met andere ziektes worden verdeeld over de wachtlijsten. Intussen is er nog steeds nauwelijks een (IC-)ziekenhuisbed bij gekomen. Het geld was er opnieuw wel, maar dat ging gedeeltelijk naar het privé-jachtterrein van W.A.

Hoe het met de persoonlijke levenssfeer van Mindy Veld gaat, weet ik niet. Ze schreef vorige week in de Elna en de Groenlose Gids een stuk waarin ze een niet nader genoemd raadslid van Oost Gelre fel bekritiseerde. Om diens persoonlijke levenssfeer te respecteren, heeft Mindy geen naam genoemd. Of Mindy haar (of zijn) eigen echte naam wel genoemd heeft, vraag ik me af, ik kan haar op internet nergens traceren. Maar het kan ook zijn dat ze zichzelf goed afschermt voor de big tech brothers. Ze kijkt wel op social media trouwens.

Maar dat is haar/zijn goed recht. Ik ben privé ook vrij onvindbaar, in verband met mijn persoonlijke levenssfeer, lezers en andere burgers.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden