<p>Bart Wopereis van Binx Smartility (links) en Hans Reede van het IEKC ondertekenen de officiële overdrachtspapieren. Foto: Kyra Broshuis</p>

Bart Wopereis van Binx Smartility (links) en Hans Reede van het IEKC ondertekenen de officiële overdrachtspapieren. Foto: Kyra Broshuis

BINX draagt sleutel van Het Gele Park over

LICHTENVOORDE - Het is een moment waar Will van der Zanden lang naar uitgekeken heeft; de sleuteloverdracht van Het Gele Park, het nieuwe IEKC (Integraal Educatief Kind Centrum) in Lichtenvoorde. Keurig binnen de gestelde tijd geeft BINX Smartility vrijdag de sleutel af van het gloednieuwe pand waarin verschillende organisaties gaan samenwerken. Het gaat om De Achthoek (kinderopvang), Hamalandschool (speciaal onderwijs), SOTOG (speciaal onderwijs), Ludgerusschool (speciaal onderwijs), BijEen (basisonderwijs) en Zozijn (jeugdzorg).

Nieuw kunstwerk
Namens Binx Smartility vertelt Bart Wopereis dat de bouw zeer voorspoedig is verlopen. “Hier staat een trotse Lichtenvoordenaar. Het is nog eens extra bijzonder dat we dit gebouw hebben gerealiseerd met 2430 leerlinguren. Daarnaast zitten er nog 24.000 reguliere uren in." Binx biedt Het Gele Park een nieuw kunstwerk aan dat de Groenlose kunstenares Natasja Scharenborg zal realiseren. Dat nieuwe werk wordt een mooie tegenhanger van het oude kunstwerk van Joop Kruip.

Licht en open
De aanwezigen krijgen vervolgens een rondleiding door het nieuwe gebouw. Wat opvalt is de openheid en lichtheid van de school. “We werken hier straks heel bewust niet met afgesloten ruimtes. Het IEKC kenmerkt zich door kindgericht onderwijs”, legt directeur Van der Zanden uit. “We willen de contacten tussen de kinderen onderling stimuleren, kinderen leren niet alleen van de docenten maar ook van elkaar. We werken met zogenaamde stamgroepen waarin kinderen uit drie leerjaren samenzitten.” In het gebouw bevinden zich onder andere een grote gymzaal, een centrale hal, een snoezelruimte en praktijkruimtes voor bijvoorbeeld koken en metaalbewerking. Niet alleen in het gebouw zelf maar ook buiten is veel ruimte. “Het buitengebeuren speelt ook een grote rol. Het is heel belangrijk dat kinderen veel buiten zijn en wij hebben hier straks alle mogelijkheden voor.”

314 basisschoolleerlingen
De bouw is klaar en de komende tijd wordt Het Gele Park verder ingericht en aangekleed. Het gebouw wordt een week voor de zomervakantie in gebruik genomen. “Dat maakt de overgang voor de kinderen na de grote vakantie net iets makkelijker. Ze kennen het gebouw dan al en weten een beetje wat ze kunnen verwachten. We hadden graag een grote feestelijke opening gepland maar dat zit er in verband met corona niet in. We verwelkomen hier straks 314 basisschoolleerlingen en we verheugen ons er ontzettend op!”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden