<p>Foto: De deelnemers kunnen een coachingstraject winnen bij Lawrence Mooij, hier aan het werk voor zijn Tintype Portraits. Foto: Lawrence Mooij - Dutchfoto</p>

Foto: De deelnemers kunnen een coachingstraject winnen bij Lawrence Mooij, hier aan het werk voor zijn Tintype Portraits. Foto: Lawrence Mooij - Dutchfoto

Kiek jouw kijk op de Keistad

Perfecte Plaatje Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE - Je kent het televisieprogramma waarschijnlijk wel; een groep BN'ers uitgerust met camera's, wordt uitgedaagd om door middel van opdrachten het perfecte plaatje te schieten. Vanaf juni start het project '' waarbij de deelnemers middels opdrachten uitgedaagd worden om hun kijk op Lichtenvoorde te laten zien.

“Het afgelopen jaar hebben veel mensen onze gemeente (her)ontdekt. Er wordt veel gewandeld en gefietst in eigen omgeving en velen gaan op vakantie in eigen land of blijven zelfs thuis. Hoe leuk is het dan jezelf uit te dagen met andere ogen naar je omgeving te kijken?" aldus Anja Onstenk namens Promotie Lichtenvoorde. Goede reden om samen met Lawrence Mooij van Dutchfoto, Aad Witteveen van Foto Primeur en Foto Collectief Lichtenvoorde de krachten te bundelen.

Iedereen kijkt anders
Op social media worden met regelmaat kiekjes gedeeld. Van mooie bospaden en zonsondergangen tot wandel-selfies en kunstwerken. Zowel gemaakt met een professionele camera als door simpelweg de smartphone die iedereen wel op zak heeft. “Ieder ziet in hetzelfde stukje hele andere dingen. Het is mooi hoe verschillend de kijk van mensen is” vertelt Aad Witteveen van Foto Primeur. “Met dit project laten we de deelnemers anders kijken en willen we laten zien dat er in Lichtenvoorde veel meer te zien is dan je in eerste instantie dacht. Ook kunnen we op deze manier de mensen buiten Lichtenvoorde kennis laten maken met onze mooie omgeving”.

Uitdagende opdrachten in en rondom Lichtenvoorde
Lawrence Mooij is al zeven jaar verbonden aan het Foto Collectief Lichtenvoorde. “Bij de fotoclub begeleid ik al een geruime tijd amateurfotografen. Er zijn tegenwoordig veel mensen die passie hebben voor fotografie. Juist die mensen willen we de uitdaging bieden” reageert Lawrence enthousiast. “We gaan een groep deelnemers vier maanden lang elke maand uitdagen door middel van twee foto opdrachten, die gemaakt moeten worden in en rondom Lichtenvoorde.” vertelt hij verder. Aad en Lawrence hebben samen de opdrachten gemaakt en zullen elke maand met een gastjury de foto’s beoordelen. Thema’s die voorbij komen zijn onder anderen kleurrijk, natuur en cultuur. Thema’s die goed bij Lichtenvoorde passen. “Om met elkaar ideeën en tips uit te wisselen zullen we enkele contactmomenten organiseren, afhankelijk van de dan geldende regels.

Alleen maar winnaars
We hopen dat we in oktober, als alle opdrachten erop zitten, alle foto’s feestelijk te kunnen presenteren tijdens de bekendmaking van de winnaars. "Er zijn geen verliezers met deze wedstrijd, iedereen ontvangt een afdruk van een van zijn foto’s. Wel kan je kans maken op een van de drie grotere prijzen; een jaar gratis lidmaatschap van Foto Collectief Lichtenvoorde, een waardebon van Foto Primeur t.w.v. €500,- en als hoofdprijs een coachingstraject van Lawrence Mooij t.w.v. €1500,-

Kan iedereen meedoen?
“We zijn nieuwsgierig naar ieders blik op zijn omgeving maar hebben wel enkele criteria voor deelname aan deze wedstrijd. Naast de leeftijd vanaf 16 jaar moet je beschikken over een digitale camera of smartphone met goede camera. We werken online via Facebook, dus het is wel noodzakelijk een facebookaccount te hebben of aan te maken.” aldus Lawrence.

Meedoen?
Opgeven kan tot 22 mei door een mail te sturen naar perfecteplaatjelichtenvoorde@gmail.com. Er zijn maximaal 25 plekken beschikbaar.

Nieuwsgierig of vragen over ? Spreek Lawrence aan, loop eens binnen bij Foto Primeur of stuur een mail maar hou vooral ook op social media #PPL2021 in de gaten.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden