Lezers schrijven | Hondenschool

Hondenschool

Midden februari van dit jaar mocht mijn hondenschool gelukkig weer open. Ik mocht weer gaan doen wat ik het liefste doe: mensen begeleiden met de positieve opvoeding van hun nieuwe huisgenoot: een puppy. Dat heel Nederland een puppy 'neemt' baart me zorgen, maar wat me nog meer zorgen baart is dat ik de kersverse nieuwe hondeneigenaar niet de juiste begeleiding kan en mag geven. Na diverse telefoongesprekken en appjes met de gemeente heb ik nog steeds alleen toestemming om les te geven in duo's. Dit betekent: 2 cursisten met hond en ikzelf als instructeur. Dit betekent voor mij dat ik niet iedere puppyeigenaar kan begeleiden omdat simpelweg al mijn lessen vol zitten. Diverse keren heb ik aangegeven dat gemeenten om mij heen (met voorbeeld: gemeente Winterswijk) wél de toestemming geeft om te trainen met vier. Ik kan alle coronaregels in acht nemen en daarnaast train ik buiten. Op mijn vraag of ik met vier honden mocht gaan trainen, kreeg ik het antwoord dat ik niet onder sport val.
Als ik dan op zondag door het bos loop en groepen met sportende mensen tegenkom, waar op z'n minst tien personen meesporten, dan kan ik niks anders dan verdrietig zijn.
Zullen we dan kijken naar volgend jaar? Als Oost Gelre de meeste bijtincidenten van de Achterhoek heeft omdat de pups niet naar cursus hebben kunnen gaan? De eigenaar niet weet hoe te handelen in diverse situaties? Ik wil er voor jullie zijn, maar helaas is gemeente Oost-Gelre er niet voor mij.


Henrieke Bleumink,
trotse eigenaresse van Hondenschool Henrieke Lievelde

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden