<p>De Zieuwentse kruising gaat in september volledig op de schop. Foto: Kyra Broshuis</p>

De Zieuwentse kruising gaat in september volledig op de schop. Foto: Kyra Broshuis

(Kyra Broshuis)

Bestemmingsplan Zieuwentseweg-Richterslaan bij de raad

LICHTENVOORDE - Als alles volgens plan verloopt, wordt er in september een start gemaakt met de aanpassing van de kruising bij Zieuwent en de Richterslaan. Zoals bekend wordt de Zieuwentse kruising afgesloten en komt er voor fietsers en voetgangers een tunnel onder de N18 door. Het autoverkeer vanuit Zieuwent gaat straks via de parallelweg naar de dan aangepaste kruising Richterslaan-N18.

Door Kyra Broshuis

Meer Veilig N18
Deze hele operatie is onderdeel van het project Meer Veilig N18, een samenwerking van Rijkswaterstaat, provincie Gelderland en de gemeente. Een aantal maatregelen moet de doorstroming en veiligheid van de N18 verbeteren. Eén van de maatregelen is de afsluiting van de kruising N18 – Zieuwentseweg. Het college heeft ingestemd met het voorstel voor het Bestemmingsplan N18 Zieuwentseweg-Richterslaan in Lichtenvoorde. Er zijn weliswaar twee zienswijzen ingediend maar die hebben niet geleid tot aanpassing van het plan. Deze zienswijzen zijn ongegrond verklaard. Wel is er voor de woning aan de Boschlaan 2 een hogere grenswaarde wegverkeerslawaai vastgesteld.

De raad
Het voorstel voor het Bestemmingsplan wordt op 22 juni in de commissie besproken. Op 6 juli neemt de gemeenteraad een definitief besluit. Als de gemeenteraad het besluit vaststelt, wordt het bestemmingsplan 6 weken ter inzage gelegd, van 16 juli tot en met 27 augustus.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden