mevrouw  Marietje Walterbos bij het instappen geïnterviewd door de ziekenomroep. Foto: Ferry Broshuis
mevrouw Marietje Walterbos bij het instappen geïnterviewd door de ziekenomroep. Foto: Ferry Broshuis

Heerlijke tocht door Achterhoekse dreven

GROENLO - Het was een schot in de roos: het idee van het team welzijn van de Molenberg in Groenlo, Hassinkhof in Beltrum en Mariënhof in Lichtenvoorde, om de bewoners van deze instellingen een toertocht aan te bieden. Doel het maken van een mooie auto-rondrit door de prachtige Achterhoek die nu getooid is met veel lentekleuren. En passant zouden de deelnemende bewoners op deze manier ook kennis maken met enkele locaties van Marga Klompé en zich ook desgewenst kunnen laten rijden langs na aan het hart liggende locaties. En afgelopen zaterdagmiddag was het dan zover.

Door Ferry Broshuis

Bij de Molenberg in Groenlo kan ons Miranda Krabben, teamleider en medeorganisator van Marga’s toertocht, vertellen dat het idee voor deze autorit is ontstaan uit het gevoel dat hun bewoners door de corona-uitbraak de afgelopen tijd heel veel hebben moeten missen. En dan is zo’n tocht in het voorjaar toch een prachtige mogelijkheid voor de bewoners er even uit te kunnen. Het welzijnsteam in Groenlo bestaat verder uit Carla Adema, Henriëtte Reuvekamp en Gerieke Terwel.

In Groenlo stapt bijvoorbeeld bewoonster mevrouw Marietje Walterbos met enthousiasme in de auto. Zij komt van oorsprong uit Zieuwent- Mariënvelde en kent daardoor de Achterhoek dus goed. Zij vindt het een hartstikke goed idee en doet dan ook heel graag mee. Op die manier komt ze ook nog weer terug op bekende en karakteristieke plekken en kan daarbij naar hartenlust ook nog eens mooie herinneringen ophalen. Zo heeft elke deelnemende bewoner zijn eigen interesses en het plan is dan ook aangeslagen.,

In Groenlo is ook de ziekenomroep aanwezig om het gebeuren op de gevoelige plaat vast te leggen en reacties te vragen van de deelnemers.

Zo’n 25 bewoners hebben zaterdag deelgenomen. Bij elke locatie werd er ook een kleine versnapering uitgedeeld en omdat het zaterdag ook nog eens fraai zomerweer was en niet te warm, kun je spreken van een geslaagde actie.

Het zal duidelijk zijn dat er zaterdag ook veel vrijwilligers aan dit project meewerkten.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden