<p>Stephan Stoffels en Stephan Stoffels</p><p><br></p>

Stephan Stoffels en Stephan Stoffels


(PR)

16 juni open: Ontdek Trattoria Toscana!

Trattoria Toscana is gevestigd op een van de mooiste plekjes van de Achterhoek, aan de rand van natuurgebied de Schans in Lichtenvoorde-Lievelde, thuishaven van de Zwarte Cross. Waar eens de wijnranken van de Besselinkschans stonden drink je nu de mooiste Italiaanse wijnen en proef je de smaken van de Italiaanse boerenkeuken.

De naam zegt het al; de overeenkomsten met dit fraaie stukje Italië zijn verbluffend. Als je bij mooi weer buiten kunt eten met het uitzicht op het lommerrijke glooiende landschap en een idyllisch meertje, waan je je in Italië.

Ook binnen word je gepakt door ambiance die de sfeer van een gezellige Trattoria op het platteland van Toscane uitademt. Een restaurant is in Italië afhankelijk van de kaart en ambiance, een Osteria, Trattoria of Ristorante. Door de toegankelijke informele sfeer en typische traditionele gerechten heeft Toscana alle kenmerken van een trattoria.

De menukaart is gebaseerd op de Toscaanse boerenkeuken. Met verse ingrediënten, originele recepten en de vakkundige passie van de Italiaanse keukenbrigade kun je genieten van de authentieke smaken. In de houtgestookte steenoven worden de lekkerste pizza’s voor je bereid door pizzaiolo Mattia uit Napels, die speciaal daarvoor speciaal is opgeleid. In Italië is dit vak dan ook verheven tot ware kunst en dat proef je.

Daarnaast kun je genieten van typische Italiaanse streekgerechten. Kok Luiz is dan ook geboren en getogen in Toscane en leerde de kunst van het koken van zijn opa die in Italië grote bekendheid geniet als topkok. Het zit ‘m dan ook in de genen. De gerechten zijn puur en ongekunsteld met liefde voor de producten.

Tim Peters is blij met het resultaat. ‘Naast Loco hebben we een mooie uitbreiding gevonden die iets toevoegt en een invulling geeft aan de behoefte aan een goed en toegankelijk Italiaans restaurant’.

Stephan Stoffels vult aan: ‘De locatie is perfect. Wat denk je van een gezellig familiediner op z’n Italiaans, eten en drinken met vrienden of juist een romantisch diner voor twee? Heerlijk Italiaans topwijntje erbij en volop genieten met Italiaanse allure’.

 Tegen zo’n date zeg je toch altijd ‘Si’ !

Trattoria Toscana
Heringsaweg 18 Lievelde (Lichtenvoorde)
tel. 0544-762972 toscanaachterhoek.nl (ook op FB, Instagram en TikTok)

Trattoria Toscana is open van woensdag t/m zondag van 16.00 tot 23.00 uur
(met inachtneming van de actuele coronaregels)

Dit artikel wordt u aangeboden door Trattoria Toscana. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden