<p>Lijsttrekkerskandidaten Linda van der Berg en Jarno Hilge. Foto: PR</p>

Lijsttrekkerskandidaten Linda van der Berg en Jarno Hilge. Foto: PR

D66 presenteert kandidaat lijsttrekkers

Linda van der Berg en Jarno Hilge de ‘nieuwe’ van gezichten D66

Door Kyra Broshuis

OOST GELRE - Het is aan de leden van D66 om een nieuwe lijsttrekker te kiezen. Na 17 jaar stopt Jerry van der Meulen als lijsttrekker in Oost Gelre. De strijd om het lijsttrekkerschap gaat tussen Linda van der Berg en Jarno Hilge. Afgelopen week maakten zij tijdens een bijeenkomst in Lievelde duidelijk wat hun speerpunten zijn voor de gemeenteraadsverkiezing in 2022.

Van der Meulen stopt na 17 jaar
Zowel Van der Berg als Hilge zijn al jaren actief als raadscommissielid voor D66 en klaar voor een nieuw tijdperk. Van der Meulen heeft alle vertrouwen in zijn opvolgers, zo vertelt hij: “Ik ben nu 17 jaar lijsttrekker en zou het nog wel 17 jaar willen doen maar ik zit wel bij een partij die gericht is op jongeren en ik denk dat het tijd is voor een nieuwe jonge lijsttrekker. Deze twee kandidaten weten van de hoed en de rand en dat is voor mij de reden om nu te zeggen: ik stop. Ik blijf overigens wel op de lijst staan We gaan ervan uit dat we minimaal 2 zetels krijgen bij de volgende gemeenteraadsverkiezing dus dat betekent een plek in de raad voor beide kandidaten.” Van der Berg en Hilge zijn blij dat Van der Meulen op de lijst blijft staan. “Het is fijn en belangrijk dat Jerry, met al zijn ervaring, kennis en kunde, nog blijft meedraaien”, zegt Hilge.

‘Samenwerken is het devies’
Op 21 juni stemmen de leden van D66 uit Oost Gelre op de lijsttrekker van hun keuze. Op 1 juli wordt de uitslag bekend gemaakt. Beide kandidaten vertellen over hun drijfveren, hun ambities en hun doelen. Linda van der Berg is 44 jaar, woonachtig in Lichtenvoorde en zelfstandig ondernemer. Voor de gemeente Oost Gelre ziet zij een gelote burgerraad voor zich: “Nu bestaat inspraak vaak alleen uit informatieavonden die de gemeente organiseert over een besluit dat eigenlijk al grotendeels in kannen en kruiken is. Inspraak loopt via de normale beroepen- en bezwaarprocedures en bewoners en ondernemers ontvangen vaak nul op het rekest. Ze voelen zich niet gehoord en niet serieus genomen. Samenwerken is het devies; samenwerken in de gemeenteraad, samenwerken met inwoners, instellingen en ondernemers en samenwerken met de gemeente.”

‘Voor de jongere generatie’
Jarno Hilge, 27 jaar en woonachtig in Zwolle bi’j Grolle en werkzaam als docent juridische- en bestuurskundevakken. Hij zegt niet een man van ellenlange betogen te zijn en wil als kleine partij samenwerken met de andere fracties. Hilge wil zich inzetten voor een inclusieve gemeenschap;. “Iedereen kan wonen naar zijn of haar behoefte, bijvoorbeeld door korte woningbouw en Tiny houses in Oost Gelre te faciliteren. Daarnaast wil ik me gaan inzetten voor de jongere generatie van Oost Gelre, zonder de overige generaties uit het oog te verliezen. Door jeugd en jongeren te betrekken bij de lokale politiek, wordt er gebouwd aan een stabiele en gezonde gemeente binnen de Achterhoek. Naast de burgemeester moet er een jeugdburgemeester te komen in onze gemeente.”

De gemeenteraadsverkiezingen worden gehouden op 16 maart 2022. Vooralsnog doen in Oost Gelre de volgende partijen mee: VVD, CDA, PvdA, OOG, D66, NLog, OLW en GroenLinks.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden