Proost! Op een smakelijke maaltijd en een gezellig samenzijn. Foto: Annekée Cuppers
Proost! Op een smakelijke maaltijd en een gezellig samenzijn. Foto: Annekée Cuppers

Project Koksmes succesvol van start

‘Eerste gang’ geserveerd in dorpshuis Harreveld

HARREVELD - Zo’n 27 ouderen genoten afgelopen maandag 14 juni van een smakelijke maar bovenal gezellige gezamenlijke maaltijd in het dorpshuis van Harreveld. Een bijzondere bijeenkomst, na al die maanden waarin de coronamaatregelen het sociale leven van velen op een wel heel laag pitje zette. Het gezamenlijke diner werd gehouden in het kader van Project Koksmes waarbij een week lang op diverse locaties in Oost Gelre in het totaal 480 ouderen een diner wordt aangeboden. Een tweede doel is de horeca een steun in de rug te geven. De actie is gesponsord door een tiental ondernemers in Oost Gelre.

Door Annekée Cuppers

Vanuit de zaal van het dorpshuis klinkt, eigenlijk als vanouds, een gemoedelijk geroezemoes terwijl gastvrouw Maria Rietberg en gastheer Jan Esselink druk in de weer zijn om iedereen van een drankje te voorzien. Na het openingswoordje door Maria is het de beurt aan kok Dionne Vrijdag van Vrijdag’s Kooksensatie om de gerechten toe te lichten. Op het menu staan naast een mixed grill met aardappelpuree en twee soorten groenten, een zachte mosterdsoep als voorgerecht en een tiramisu met aardbeien en witte chocola als dessert.

Dionne is geen onbekende voor de ouderen; normaal gesproken verzorgt zij maandelijks de ‘Met-etten’ bijeenkomsten. Ook zij ervoer de afgelopen maanden als een ‘erg lastige periode’ maar ziet nu een complete kentering. “Nu je thuis weer meer mensen mag ontvangen, zijn de opdrachten weer ‘booming’. Je merkt echt dat mensen weer zin hebben om wat te gaan doen. Fijn ook dat deze groep nu weer bij elkaar kan komen. Dat hebben we met zijn allen toch wel erg gemist.”

Deze week zullen er bij diverse horecagelegenheden in Oost Gelre in groepen van 24 personen gezellige avonden met een feestelijk diner worden gehouden. Dames van KBO en inloophuizen zullen als gastvrouwen aanwezig zijn.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden