De kabouterroute wordt officieel geopend
De kabouterroute wordt officieel geopend Barbara Pavinati

Tiende kabouterroute geopend in Lievelde

Algemeen

‘We gaan hem vanmiddag gelijk lopen!’

Door Barbara Pavinati

LIEVELDE – Het was een winderige ochtend toen de route van de Schanskabouters geopend werd op het volle schoolplein van R.K. Basisschool Antonius en De Timp. Joske Elsinghorst vierde met deze route gelijk haar jubileum, want het is haar tiende kabouterroute in vier jaar. Bij de opening zijn ook oud-leerlingen van de school aanwezig. Zij hebben speciaal hiervoor vrij gekregen van het Marianum. Vorig jaar zaten zij in groep acht en hadden ze samen met de groep zeven van toen in de illustratielessen van Dorian Temming de tekeningen gemaakt. Meike en Cis: ”Het was echt leuk om hieraan mee te werken en iets voor Lievelde te doen. We gaan hem vanmiddag gelijk lopen!”

Walter te Brake, voorzitter Lievelds Belang, heet iedereen welkom en vertelt over de start van dit idee dat drie jaar geleden begon en beschrijft wat van de achtergrond. Ook zegt hij dat door corona alles veel langer geduurd heeft. Ottelien Pothof, secretaris van Lievelds Belang, weidt wat meer uit over het boekje zelf en de leuke verhaaltjes en tekeningen. Alle kinderen krijgen een boekje, een kaart, enveloppe en een kaboutersjabloon van CreaRose. Op deze sjabloon staat een kabouterman of een kaboutervrouw waar ze het kaartje mee kunnen versieren. Dit kaartje kunnen ze naar iemand opsturen die ze lief vinden, bijvoorbeeld een opa of oma, buurman of buurvrouw of iemand die ze niet kennen. “Om zo de kabouterliefde verder te verspreiden,” vertelde Brenda Rosendahl eerder op de ochtend. Een foto van deze kaart kan worden opgestuurd naar seceratriaat@lieveldsbelang.nl.

Saamhorigheid
Twee leerlingen van de school knippen vol trots met een schaar het dunne lintje bij de kleurige mini-ballonnenboog van CreaRose door terwijl de anderen zich nieuwsgierig om hen heen beginnen te dringen. Na afloop krijgt Joske van Brenda een persoonlijk cadeau en ballon om te vieren dat dit haar tiende route is. Walter vertelde eerder dat hij de route een leuk initiatief vindt en dat het belangrijk is voor de mensen die zich hebben ingezet voor Lievelde. Zij worden allemaal genoemd in dit boekje en dat maakt de saamhorigheid in dit mooie dorp duidelijk. Noor (11 jaar) heeft geholpen met het versieren van de deurtjes. Dit deed ze met materialen die Joske in allerlei plastic bakken had aangeleverd. Denk daarbij aan steentjes en glitters. “Dat vond ik superleuk om te doen, omdat ik van knutselen houd!”

Te koop
De kabouterroute is te koop bij: VVV Groenlo, VVV Lichtenvoorde, CreaRose, Bij ons op Hommelink en Kaasboerderij Weenink.

Walter te Brake en Ottelien Pothof van Lievelds Belang houden een praatje
Joske Elsinghorst wordt in het zonnetje gezet omdat dit haart tiende kabouterroute is

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna