Afbeelding

Janken met Janssen

Algemeen

Janken met Janssen

Kent u die mop van die jongeren die zich hadden laten testen om naar CityLido te gaan? Nou, die gingen niet. 

Twee weken na het introduceren van de meer dan een miljard aan belastingcenten kostende hobby van Bloemschoen Hugo, ligt het hele project Testen voor Toegang alweer op de krent. Met het massaal testen van niet-symptomatische (lees: gezonde) jongeren met een test die niet voor het vaststellen van besmettelijkheid geschikt is, kon je natuurlijk wachten op een Self-fulfilling prophecy waarmee onze beleidsmakers weer een stok hebben gevonden om de jongeren opnieuw het hok in te jagen. 

Er wacht ons de zoveelste golf van de zoveelste virusvariant en daar waar in het begin van deze coronacrisis nog gestuurd werd op ziekenhuisopnames, kan men nu volstaan met aantallen besmettingen (lees: positieve testen). Nog steeds voor een virus dat een overlevingskans geeft van meer dan 99 procent maar dat volgens onze Tweede Kamer behoort tot de categorie ebola-achtigen. Ach, het geeft weer eens een andere invulling aan de term ‘papieren tijger’. 

Het lijkt wel of jongeren het pispaaltje zijn in deze hele coronacrisis. Gereduceerd tot wandelende virusuitrochelende superspreaders die nog steeds op school mondkapjes moeten dragen. Lastiggevallen door boa’s die tijdens een jeugdtoernooi komen controleren of er zelfs in de buitenlucht wel voldoende afstand gehouden wordt. Genaaid door het Marianum dat na maandenlange online lessen last minute de feestelijkheden rondom de diploma-uitreiking reduceert tot een walk thru (jammer van die gehuurde galajurken en glimmende bolides). Vereenzaamd door tijdens de lockdown versnipperd geraakte vriendengroepen die hun oorsprong al hadden op de basisschool. En als klap op de vuurpijl de sociale druk om je ‘voor een ander’ te laten vaccineren.

Het hele testen voor toegang waarmee jongeren deze zomer meer vrijheid konden krijgen, bleek een grote grap. Hugo zei ‘sorry’ maar lachwekkend is het allang niet meer.


Kees Kiezel
keeskiezel@outlook.com

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna