Vlnr: Theo Wessels, Hans Pillen en Berry Nales proosten op een mooie doorstart van De Koppelpaarden. Foto: Annekée Cuppers
Vlnr: Theo Wessels, Hans Pillen en Berry Nales proosten op een mooie doorstart van De Koppelpaarden. Foto: Annekée Cuppers

Nieuwe eigenaar Hans Pillen heropent De Koppelpaarden

Algemeen

LICHTENVOORDE - Ondanks dat horecabedrijven alweer een tijdlang gasten mochten ontvangen, liet De Koppelpaarden, zoals het een diva betaamt, nog even op zich wachten. Aanstaande vrijdag 16 juli is het echter zover en heropent het hotel-restaurant-grand café onder leiding van zijn nieuwe eigenaar Hans Pillen de deuren weer voor publiek. 

Door Annekée Cuppers

Hans Pillen, tevens eigenaar van familiebedrijf ‘t Zwaantje aan de Zieuwentseweg, vertelt hoe hij tot deze keuze is gekomen. “Al in 2019 waren er contacten over en weer met de investeerders van De Koppelpaarden. Ik heb de overname van de exploitatie van De Koppelpaarden altijd als een optie gezien en nu ik ‘t Zwaantje heb kunnen verkopen, bood zich daartoe de ideale gelegenheid  aan. Het is voor mij een mooie uitdaging om De Koppelpaarden weer leven in te blazen en daarnaast heb ik de ambitie om op termijn nog wat uitbreidingen te doen, te beginnen met het terras.” Op de vraag wat er nu met ‘t Zwaantje gaat gebeuren vervolgt Pillen: “Nog tot 1 januari 2023 blijft ‘t Zwaantje in bedrijf, onder andere voor de vergaderingen en aangenomen partijen. Ook de clubs kunnen tot die tijd gewoon nog op hun vertrouwde plek terecht. Wel zullen we samen met hen om tafel gaan over hoe we een en ander voor de toekomst gaan invullen. Concrete plannen voor wat er na 1 januari 2023 met ‘t Zwaantje gaat gebeuren heeft de nieuwe eigenaar, een Lichtenvoordse projectontwikkelaar, nog niet maar zeker is wel dat de commerciële horeca op die plek dan zal verdwijnen.”

Streep onder stukje Lichtenvoordse geschiedenis
Pillen werkt sinds 1981 in het familiebedrijf dat in 1875 werd opgericht en dus na bijna 150 jaar in 2023 zijn deuren definitief zal sluiten. “Je zet een streep onder een mooi stukje Lichtenvoordse geschiedenis. De tijd van de grote zalen is voorbij, dat zie je in de hele regio. De gezelschappen worden kleiner en jonge mensen willen liever staan en een beetje rondlopen in plaats van de hele avond zitten. Bij ‘t Zwaantje hadden we 5 tot 7 zalen, bij De Koppelpaarden beschikken we over één grote zaal waarin we 600 personen kwijt kunnen maar die we ook kunnen opdelen in meerdere kleine zalen zodat je de ruimte aan het gezelschap aan kunt passen.”

Overgang komt als geroepen
Een omschakeling voor Pillen maar uiteraard ook voor zijn personeel. Hoe kijken zij aan tegen de veranderingen? “Gelukkig hebben we tijdens de coronaperiode grotendeels door kunnen draaien en hebben we al ons personeel kunnen behouden. Voor ons team komt de overgang naar De Koppelpaarden als geroepen. Het is nu een mooi moment om de coronanarigheid achter ons te laten en hier opnieuw te beginnen. Het personeel is erg enthousiast over de overname en staat te popelen om deze week alles klaar te maken zodat De Koppelpaarden vanaf vrijdag weer gasten kan ontvangen.”

Een nieuwe start voor de Koppelpaarden betekent ook een nieuwe kaart, al wil Pillen hierover nog niet teveel loslaten. “Ook onze keukenbrigade maakt de overstap naar De Koppelpaarden. De nieuwe kaart is geen kopie van die van ‘t Zwaantje maar bepaalde invloeden zullen zeker herkenbaar zijn. De mensen moeten maar gewoon komen proeven. We verwachten ook meer lunches te gaan verzorgen. De Koppelpaarden heeft daarvoor een ideale ligging in het dorp.”

Vertrouwen 
Berry Nales, die samen met Theo Wessels spreekt namens de investeerders, is erg blij dat De Koppelpaarden nu onder de bezielende leiding van Pillen komt. “Ooit zijn we begonnen met het renoveren van De Koppelpaarden om deze historische horecagelegenheid voor Lichtenvoorde te kunnen behouden. Helaas moest het bedrijf tijdens de coronatijd dicht en zag de vorige exploitant zich genoodzaakt te stoppen. Gelukkig bleek De Koppelpaarden zelf financieel zo gezond dat we die tijd goed zijn doorgekomen. Met Hans Pillen halen we nu een doorgewinterde horecaman in huis waar we alle vertrouwen in hebben.”

Theo Wessels vult aan: “Het mooie is dat je met een hotel in het centrum ook zakelijke gasten ‘s avonds meer beleving kunt bieden met de andere horeca op steenworpafstand. Al blijft De Koppelpaarden voor ons natuurlijk de huiskamer van Lichtenvoorde waar we ook zelf weer met plezier het glas zullen heffen.” Waarna de heren eensgezind de daad bij het woord voegen.


www.dekoppelpaarden.com

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna