Heerlijk wandelen door het historische Zieuwentse landschap. Foto: PR
Heerlijk wandelen door het historische Zieuwentse landschap. Foto: PR

Historische wandeling in Zieuwent

Algemeen

Historische wandeling in Zieuwent

ZIEUWENT - De Oudheidkundige Vereniging Zuwent organiseert op zondag 25 juli een historische wandeling langs enkele projecten waar ze nu mee bezig zijn in Zieuwent. Wandelaars kunnen starten tussen 09:00 en 11:00 uur en de tocht voert dit jaar langs het Cuenshoes, het huis van Eimert Papenborg (Kolenbrander) en langs droebels.

Het Cuenshoes was een boerderij op droebel ’t Boekelder die in 1889 is afgebroken, maar sinds kort zijn de contouren van de boerderij weer zichtbaar gemaakt. 

Eimert Papenborg (Kolenbrander) heeft van 1843 tot 1883 een dagboek geschreven. Hij leefde van 1826 tot 1888. Het dagboek geeft een unieke kijk op de levensomstandigheden van toen en hoe men dacht over het geloof en de koningen, maar ook over de slakkenplaag, de medicijnen die men gebruikte en de productie en verkoop van boter. Het uitgewerkte dagboek is vanaf oktober bij de Spar te koop.

De pauzeplek is bij Guido Papenborg, waar iedereen zijn collectie oldtimer tractoren kan bekijken. Droebels zijn groepjes boerderijen in het landschap van Zieuwent. De droebels vormen de oudste bewoning van Zieuwent en zijn (of waren) gelegen op de verhogingen in het verder zo lage en drassige gebied.

Er is een route van 11 km, maar die kan ingekort worden naar 9 km, indien gewenst. Start- en eindpunt voor alle routes is Het Witte Paard aan de Dorpsstraat 49 in Zieuwent. Kosten deelname: 5 euro p.p. met gratis routebeschrijving en historische informatie.
Meer info is verkrijgbaar via email: info@zuwent.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna