Een beeld van de finaledag van het tennistoernooi ‘Lievelde Open’. Foto: Theo Huijskes
Een beeld van de finaledag van het tennistoernooi ‘Lievelde Open’. Foto: Theo Huijskes

Tennistoernooi ‘Lievelde Open’ succesvol verlopen

Algemeen

Met deelname van dertien regionale verenigingen 

Door Theo Huijskes

LIEVELDE - Met afgelopen zondag een afsluitende finaledag onder ideale weersomstandigheden, is de derde editie van het tennistoernooi ‘Lievelde Open’ een groot succes geworden. Een dubbeltoernooi dat ook deze keer plaatsvond op het kleinschalige, uit twee tennisbanen bestaande, maar desalniettemin bijzonder gezellige tennispark ‘De Bonkelaar’ in Lievelde. Daarbij had de organisatie, ondanks de altijd nog belemmerende omstandigheden van de coronacrisis, niet te klagen over de deelname aan het zevendaagse toernooi. Maar liefst dertien verenigingen uit de gehele regio en dat uit twaalf plaatsen, zoals onder andere Winterswijk, Doetinchem, Ruurlo, Lichtenvoorde en Zelhem, zorgden voor in totaal circa zestig deelnemers.

Onder de paraplu van eigenaar Stichting De Bonkelaar werd op het uit twee all-weather kunstgrastennisbanen door de toernooicommissie, bestaande uit Martin Rots, Kees Weenink en André Slot, voor het derde achtereenvolgende jaar het kleinschalige en bijzonder populaire weektoernooi georganiseerd. Kees Weenink, tevens voorzitter van de Lieveldse tennisclub, is bijzonder trots dat het toernooi in een duidelijke behoefte voorziet. Aangevuld door Martin Rots, tevens secretaris van de club, dat het een officieel bondstoernooi betreft, waarbij de eindresultaten meetellen voor de KNLTB-ranking. André Slot, bestuurslid en daarbij onder andere de behartiger van de competitie-aangelegenheden van de club, voegt toe dat het toernooi alom wordt gewaardeerd vanwege het gezellige karakter. “De tennissport staat uiteraard voorop, maar ook aan het ontmoetingsaspect, en dat soms tot in de late uurtjes, wordt erg veel waarde gehecht.”

Winnaars derde tennistoernooi Lievelde Open (per categorie): HD 6 Joey Agelink en Berry Dorland; GD 6 Lotte Siebelink en Joey Agelink; HD 7 Maarten Brans en Gerrit Jansen; DD 7 Chiara van Bergen-Monasso en Kim Rots; GD 7 Merle Waenink en Dean Rots en GD 8 Sandra Knufing en Gerrit Pietersen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna