<p>Foto: PR KBO</p>

Foto: PR KBO

Lichtenvoordse fietsvierdaagse weer van start

LICHTENVOORDE - Op dinsdag 3 augustus klinkt bij HCR ’t Zwaantje’ het startsignaal van de 26ste KBO fietsvierdaagse. Na een jaar van afwezigheid vanwege de coronamaatregelen kunnen honderden fietsliefhebbers weer op de pedalen door onze mooie omgeving. Uiteraard zullen de op dat moment geldende regels in acht gehouden moeten worden. De organisatie, vanuit de KBO Lichtenvoorde, hoopt op en gaat uit van fietsliefhebbers die deze maatregelen ook echt ter harte nemen. Alle voorzorgsmaatregelen zijn genomen om deze 4 fietsdagen zo optimaal en veilig mogelijk te doen verlopen. Naast de prachtige tochten is er weer naar een aantal sfeervolle pauzeplaatsen gezocht waar ruim plek is om tussen het peddelen door te genieten van een lekker drankje al dan niet vergezeld gaand van een heerlijk hapje. 

De Lichtenvoordse fietsvierdaagse is in al die jaren een mooie aanvulling gebleken op de vakantiebesteding van velen in en om Lichtenvoorde en van bezoekers van de campings in de omgeving. Vriendengroepen, opa’s en oma’s met de kleinkinderen, families, vakantievierders en wie niet nog meer, kijken uit naar deze gezellige buitenactiviteit. Uit voorgaande jaren is gebleken dat het merendeel van de deelnemers de 50+ leeftijd bereikt heeft. Deze categorie mensen is veelal middels vaccinatie voldoende beschermd tegen het virus. We hopen erop en gaan er vanuit dat er onbekommerd genoten kan worden van deze sportieve dagen. Er kan weer gekozen worden tussen routes van 25 en 50 km. 

De start en finish zijn ook anno 2021 als vanouds bij Hotel en Zalencentrum ’t Zwaantje aan de Zieuwentseweg 1 in Lichtenvoorde. Er kan gestart worden tussen 09.00 en 10.30 uur. Een heldere routebeschrijving zorgt voor een onbezorgde fietsdag. Aan de start kunnen ook dit jaar weer startbewijzen gekocht worden. Maar i. v. m te verwachten drukte aan de kassa ( safety first) adviseert de organisatie om de kaarten in de voorverkoop aan te schaffen. Dat kan op de volgende adressen:

VVV Markt 2 Lichtenvoorde, VVV Kevelderstraat 1 Groenlo, Planetenstraat 44 in Lichtenvoorde en de Jacob Catsstraat 30 in Lichtenvoorde. Een vierdaagse kaart in de voorverkoop kost voor volwassenen € 9,00 en voor kinderen t/m 12 jr. € 3,00. Aan de start betaalt u  € 10,50 voor een vierdaagse kaart volwassenen en € 4,00 voor kinderen t/m 12 jr. Dagkaarten volwassenen € 4,00; kinderen t/m 12 jr. € 2,00.

De organisatie gaat er vanuit dat dit evenement doorgang kan vinden maar alles is georganiseerd onder voorbehoud. Mocht op korte termijn van overheidswege anders besloten worden, dan zal daar tijdig melding van gemaakt worden. Meer informatie op www.f4daagse.nl of www.kbolichtenvoorde.nl. 

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden