Foto:

Prikdate

Prikdate

Wat fijn dat u een afspraak heeft gemaakt voor een vaccinatie tegen corona. In deze afspraakbevestiging vindt u de belangrijkste informatie over uw vaccinatie.

Uw vaccin
U krijgt twee injecties met een mRNA-vaccin, te weten BioNTech/Pfizer of Moderna. Beide vaccins hebben een vergelijkbare werking en beschermen even goed tegen ernstige ziekteverschijnselen en ziekenhuisopname. Tussen beide injecties zitten ongeveer 28 tot 42 dagen.

Groetjes, Hugo, Marion, Jaap, Ab, Ernst, Bobbie en de rest.

Deze vriendelijke mail kreeg ik van het systeem omdat ik me toch maar heb aangemeld voor een gratis staatsprik.

Ik vind wel jammer dat wij - die tussengeneratie geboren tussen 1961 en 2003 - niet mogen kiezen tussen BioNTech/Pfizer of Moderna. Je moet maar afwachten wat je krijgt. Een beetje zoals een verrassingsmenu of de soep van de dag.

Maar goed, het is gratis, dus welk risico loop ik nu eigenlijk?

O ja, die bijwerkingen over een tijd misschien. Dat is afwachten, ik hoor het wel van de mensen die al in februari ofzo gevaccineerd zijn.

Maar mocht ik te zijner tijd na het douchen mezelf in de spiegel bekijken (wie doet dat niet?) en een tweede navel of een derde tepel ontdekken, dan breng ik u daarvan hier op deze plek (misschien op een andere pagina) op de hoogte.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik wel een tijd heb getwijfeld of ik me zou laten vaccineren. Ik beweeg me al meer dan een jaar ergens tussen de schapen en de wappies.

Maar het ziet ernaar uit dat als je binnenkort nog ergens naar toe wilt voor een leuke tijd, je wel een vaccinatiebewijs nodig hebt, als je je tenminste niet zo’n beetje dagelijks wilt laten testen.

Of je moet ergens naartoe gaan waar dat niet hoeft, maar waar je weer anderhalve meter van elkaar weg moet blijven. En vaak wil je dat niet (soms ook heel erg wel natuurlijk).

Als ik over een maand ook de tweede vaccinatie heb gehad, ga ik dat vieren met het me zoveel mogelijk vergrijpen aan andere mensen. Natuurlijk legaal en met wederzijdse instemming.

En dan kan ik weer meedoen aan alle evenementen ...

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden