<p>Zomer in Gelderland kwam ook in 2015 al eens naar Mari&euml;nvelde. Foto: archief Achterhoek Nieuws</p>

Zomer in Gelderland kwam ook in 2015 al eens naar Mariënvelde. Foto: archief Achterhoek Nieuws

Zomer in Gelderland komt naar Mariënvelde

MARIËNVELDE - De inwoners van Mariënvelde hebben de handen weer ineen geslagen. Ze gaan op donderdag 5 augustus de strijd aan voor de titel ‘de mooiste plaats van Gelderland’. Het is de tweede keer dat Mariënvelde mee mag doen aan het programma Zomer in Gelderland.

Op 5 augustus zullen de fietsers van de ‘Tour de Mariënvelde’ de Rozenkransbasiliek in Lourdes passeren, welke met vele handen zelf is gebouwd. Het belooft een gezellige opening te worden, waarbij ook het publiek in stijl van het thema zal optreden. Tijdens de live uitzending kan iedereen eindelijk het decor zien waar al weken aan wordt gewerkt. Er wordt dan ook bekend gemaakt welk bedrag zij hiervoor krijgen.

Om alles in goede banen te leiden is er een team van tien personen gevormd. Het is een groep van diverse leeftijden, maar allen voelen zij zich even betrokken bij Mariënvelde. Deze groep gaat er samen met andere inwoners voor zorgen dat er zoveel mogelijk geld wordt gewonnen voor het goede doel. Wat dit goede doel is, zal tijdens de live uitzending bekend worden gemaakt. Naast dit team is er ook nog een thuisteam dat vanuit huis mee zal helpen met verschillende opdrachten. Op deze manier kunnen er ondanks de corona-maatregelen zo veel mogelijk mensen bij betrokken worden.

Vanwege de coronabeperkingen is er beperkt plek op de tribune. Aanmelden hiervoor is mogelijk via deze link. De uitzending is op donderdag 5 augustus live te volgen om 18:20 uur op TV Gelderland.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden