Het Openluchttheater Lichtenvoorde is op 2 september de openluchtbioscoop. Foto: Martijn Koolmees
Het Openluchttheater Lichtenvoorde is op 2 september de openluchtbioscoop. Foto: Martijn Koolmees

Filmhuis trapt nieuwe seizoen af

Algemeen

Bohemian Rhapsody in Openluchttheater

LICHTENVOORDE/GROENLO - Filmhuis Het Doek trapt het nieuwe filmseizoen af met de vertoning van een film in de intieme setting van het Openluchttheater Lichtenvoorde. Op donderdag 2 september 20.00 uur wordt de film Bohemian Rhapsody vertoond op de locatie aan de Visserijdijk in Lichtenvoorde. Het seizoen wordt daarna voortgezet op de vertrouwde locaties in Lichtenvoorde en Groenlo.

Het is een lange tijd stil geweest bij het filmhuis. Maar na de heviger coronaperiode start filmhuis Het Doek een gloednieuw seizoen boordevol boeiende arthousefilms, in Den Diek in Lichtenvoorde en de Mattelier in Groenlo. Het nieuwe programma tot medio oktober staat inmiddels online op de website van het filmhuis, maar de officiële aftrap van het seizoen zal dus zijn in het Open luchttheater Lichtenvoorde.

Queen
Bezoekers kunnen op donderdag 2 september genieten van de film Bohemian Rhapsody, geprojecteerd vanaf een groot LED-scherm van Addink Media. De film vertelt het verhaal van de Britse band Queen met leadzanger Freddie Mercury. De band, die in 1970 wordt opgericht, weet al vrij snel wereldwijd door te breken. Het viertal scoort ook in Nederland een groot aantal hits, waaronder ‘You’re my best friend’, ‘Bohemian rhapsody’, ‘We will rock you’, ‘Radio ga ga’ en ‘It’s a kind of magic’. Queen weet door de jaren heen een legendarische status te vergaren met voor velen als hoogtepunt het Live Aid benefietconcert in 1985.

Kaarten
Kaarten voor de film Bohemian Rhapsody zijn te koop via de website van het Openluchttheater: www.openluchttheaterlichtenvoorde.nl/film/bohemian-rhapsody.

Presentatie in De Mattelier
Met deze bijzondere aftrap van het seizoen wil het filmhuis een voorproefje geven van wat er komen gaat. Het bestuur van het filmhuis heeft niet stil gezeten. Het werkt momenteel aan een nieuwe visie die het op de vrijwilligersavond op 24 augustus in De Mattelier in Groenlo zal presenteren.

Bestuursleden gezocht
Het filmhuis is trouwens op zoek naar nieuwe bestuursleden. Vind je het leuk om je bezig te houden met communicatie, PR & marketing of heb je andere input die van waarde kan zijn voor het filmhuis? Meld je dan aan via hans.vander.boor@ziggo.nl.


www.hetdoek.nl

Freddie Mercury. Foto: Wikimedia Commons

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna