Introductie ondernemersnetwerk voor de regio Oost Achterhoek: Inspiratie Ontbijt Achterhoek

Ruurlo, september 2021 – Om de 2 weken op vrijdagochtend de dag starten met mede-ondernemers tijdens een inspirerende ontbijtbijeenkomst. Dat is waar initiatiefnemer Ronald Treijtel voor staat met Inspiratie Ontbijt Achterhoek. Kennisoverdracht , inspiratie, klankborden en elkaar concreet aan contacten en opdrachten helpen. Naast informeel netwerken in een plezierige sfeer zijn dat de belangrijkste elementen tijdens de ontbijtbijeenkomsten in de regio Oost Achterhoek. 

Zo’n 4 jaar geleden is Inspiratie Ontbijt Achterhoek gestart met bijeenkomsten voor ondernemers in de regio’s Berkelland, Doetinchem en later ook Zutphen. Van 6.45 tot 8.30 ontmoeten groepen van ca. 20 ondernemers elkaar tijdens het ontbijt. 

Het succes van de ondernemersnetwerken in Berkelland, Doetinchem en Zutphen wordt nu gevolgd door de introductie van het ontbijtnetwerk in de regio Oost Achterhoek. De bijeenkomsten voor lokale ondernemers zullen tweewekelijks op vrijdag vanaf 7.00 uur plaatsvinden bij restaurant Beneman in Vragender. Het netwerk richt zich vooral op ondernemers uit de driehoek Winterswijk, Aalten en Oost Gelre. 

De inloop is vanaf 6.45 uur en na de start met het ontbijt is er tijd voor een training of kennisoverdracht. Ieder lid krijgt de ruimte zichzelf en zijn/haar bedrijf kort te presenteren en één van de leden verzorgt een bedrijfspresentatie. Nadien is er nog tijd voor informeel netwerken en persoonlijke gesprekken. Ook worden bedrijfsbezoeken georganiseerd en vinden er uitwisselingen plaats met andere lokale netwerkorganisaties zoals bijv. Flox Ondernemersnetwerk, Lokale Ondernemerscafés en de andere ontbijtregio’s. Geregeld zijn er themabijeenkomsten met een gastspreker. 

Ronald: “Het initiatief heeft in korte tijd veel belangstelling gekregen in de verschillende Achterhoekse regio’s en er ontstond vraag naar dit initiatief in het oostelijke deel van de Achterhoek. De lokale ondernemers Jan Helmink, Aniek Scharenborg en Mark van Schie helpen mee het netwerk op te starten in Oost Achterhoek. Het netwerk heeft een eigen aanpak en kan aanvullend werken op een aantal bestaande netwerkorganisaties. Ik voorzie ook dat diverse organisaties in dit deel van de Achterhoek elkaar in de toekomst kunnen versterken via bijvoorbeeld themabijeenkomsten waarin leden elkaar ontmoeten en hun netwerk kunnen vergroten. Ondernemers krijgen een groep ambassadeurs om zich heen en het draagt bij aan de vitaliteit van een ondernemende regio. Het rendement voor de ondernemer staat centraal, hierbij gaat het dus niet alleen om euro’s maar ook om bijv. inspiratie opdoen, klankborden met elkaar en kennis aan elkaar overdragen. Het motto is: wie goed doet, goed ontmoet!”

Introductiebijeenkomst

Op vrijdag 24 september a.s. vindt vanaf 7.00 uur bij restaurant Beneman in Vragender van Roy Wensink de introductiebijeenkomst plaats. Wethouder Marieke Frank van de gemeente Oost-Gelre zal aanwezig zijn bij de introductieochtend.

Bij veel interesse zal 2 weken later een 2e introductiebijeenkomst worden georganiseerd.

Ondernemers kunnen vrijblijvend onder het genot van een ontbijt kennis maken met elkaar en met het netwerkinitiatief. Geïnteresseerde ondernemers kunnen zich aanmelden voor deze eerste bijeenkomst via info@inspiratieontbijtachterhoek.nl. Informatie via www.inspiratieontbijtachterhoek.nl of bij Ronald Treijtel via 06-51407002. 

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Wat vindt u?

Moet de naam van ons treinstation worden veranderd?Reageren!