Longa’30 pakt eerste driepunter met overtuigende 4-0 zege

Algemeen

LICHTENVOORDE - Longa’30 heeft zich, na de 4-1 nederlaag bij Baronie in Breda, uitstekend herpakt in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Tegen EHC/Heuts uit het Limburgse Hoensbroek werd het na een 3-0 ruststand uiteindelijk 4-0. Grote man aan Lichtenvoordse zijde was Rolf Kruip die bij zijn thuisdebuut direct een hattrick op zijn naam schreef.

Op een zonovergoten en een ouderwets gezellig sportpark De Treffer begon Longa’30 uitstekend aan de wedstrijd. Binnen twee minuten was het Kruip die na goed voorbereidend werk van Mart Hummelink en Thom Berendsen bij de tweede paal de 1-0 binnen kon lopen. Deze goede start kreeg niet direct een goed vervolg. In de eerste helft was Longa’30 veelvuldig slordig aan de bal en wist de thuisclub - het ook al niet overtuigende - EHC zelden de wil op te leggen. De beste kansen waren voor de bezoekers die een tweetal pogingen voorlangs zagen gaan. Toch bood het slot van de eerste helft de oranjehemden de nodige lucht. Uit de kluts wist Kruip, met enig fortuin, zijn tweede van de middag aan te tekenen. Het hoogtepunt van de middag kwam vlak voor rust. Een afgemeten pass van keeper Rutger Tenhagen op linksback Mark Elferink luidde de nekslag voor EHC in. Elferink controleerde de bal en wist deze met een fraaie crosspass bij de razendsnelle Berendsen te krijgen die vervolgens met een fraaie lob de Limburgse keeper wist te verschalken.

Na de royale ruststand begon Longa’30 ook in de tweede helft goed. Kruip completeerde zijn hattrick door na een goede controle op de borst eerst op de paal te schieten, waarna hij in de rebound alsnog de bal tegen de touwen kon schieten. Het resterende deel van de tweede helft gaf EHC zich gewonnen en concentreerde het zich vooral op het beperken van de schade. Longa’30 kreeg nog een tweetal goede mogelijkheden, maar invallers Tim Harmelink en Kabir Sabotic zagen hun inzetten respectievelijk over en naast gaan.

Na de nederlaag in Breda een zeer welkome maar ook zeker zeer verdiende zege. Vanwege het oneven aantal van 15 clubs in de Hoofdklasse B is Longa’30 het komende weekend vrij. Op 19 september speelt Longa’30 wederom thuis tegen het sterke Halsteren.