<p>Een wirwar van omleidingen en afsluitingen in de hele gemeente. Foto: Kyra Broshuis</p>

Een wirwar van omleidingen en afsluitingen in de hele gemeente. Foto: Kyra Broshuis

Oost Gelre in ban van verkeers-problemen

OOST GELRE- Omrijden, verkeersopstoppingen, files en vooral veel ergernis. Oost Gelre is momenteel het middelpunt van verkeersproblemen. Er valt een aantal dingen samen waardoor het lijkt of de hele gemeente last heeft van omleidingen.

Door Kyra Broshuis

N18
Zo wordt er sinds 29 augustus gewerkt aan de N18 tussen Groenlo en Varsseveld. Deze werkzaamheden duren nog tot aanstaande vrijdagochtend. Het gaat om groot onderhoud; het asfalt wordt vervangen voor een geluiddempende variant over de volledige lengte van 14,5 kilometer. Ook worden voegovergangen vernieuwd en wordt beton aan de viaducten gerepareerd. De N18 tussen Lichtenvoorde en Groenlo is volledig afgesloten geweest tot afgelopen vrijdag. Het deel tussen Lichtenvoorde en Varsseveld is sinds vrijdag dicht. Dit duurt tot aanstaande vrijdag 10 september. Rijkswaterstaat laat weten dat weggebruikers rekening moeten houden met omleidingen en een extra reistijd van minimaal een half uur. Bestemmingsverkeer kan wel gebruik maken van een aantal oversteekplaatsen voor (landbouw)verkeer.

Overlast
De afsluiting bij Lichtenvoorde zorgde voor enige overlast. Op de Aaltenseweg in Lichtenvoorde stond een lange rij fietsen van De Driehoek tot aan de Tongerlosestraat. De bussen moesten omrijden en veel ov-reizigers maakten gebruik van de halte aan de Aaltenseweg. Ook bij Vitelco stonden veel fietsen geparkeerd. 

In Groenlo wordt er ook nog gewerkt aan de veelbesproken kruising Winterswijkseweg - Oude Winterswijkseweg, ook wel de Rabobankkruising genoemd. Deze kruising is afgesloten van maandag 6 september tot en met 8 oktober. Ook de aansluitende Parallelweg wordt aangepakt, deze weg krijgt een nieuwe deklaag met rode fietsstroken. Op de Lichtenvoordseweg in Groenlo gold een tijdelijk stopverbod. De weg kreeg veel meer verkeer te verwerken door de werkzaamheden op de N18. De politie vreesde voor geparkeerde auto’s op de Lichtenvoordseweg waardoor het verkeer zou stokken. Inmiddels is het verbod weer opgeheven. In Lievelde zorgde de afsluiting van de N18 afgelopen week voor lange files in het normaal zo rustige dorp. 

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden