Burgemeester Bronsvoort en SBL-voorzitter Herman ter Haar openen de Dahlia Kunstobjectenroute 2021. Foto: Annekée Cuppers
Burgemeester Bronsvoort en SBL-voorzitter Herman ter Haar openen de Dahlia Kunstobjectenroute 2021. Foto: Annekée Cuppers

‘Het is nu al een fantastische kermis!’

Dahlia Kunstobjectenroute 3.0 officieel geopend

LICHTENVOORDE - Bij de Walk Through Art Gallery van corsogroep Marneth vond afgelopen zondag de officiële aftrap plaats van de Dahlia Kunstobjectenroute 2021. In aanwezigheid van de bouwers, burgemeester Bronsvoort, wethouders Hoenderboom en Frank met partners, het toegestroomde publiek en de aanwezige pers was het woord aan de kersverse Ridder van Oranje Nassau om het kermisweekend officieel te openen. 

Door Annekée Cuppers

Nadat Herman ter Haar zijn eerste woorden heeft gesproken waarin hij vertelt een trots en dolgelukkig man te zijn, breken de aanwezigen uit in een spontaan applaus. De voorzitter van Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde hervat daarop het woord met de mededeling dat hij in eerste instantie doelde op de prachtige Dahlia Kunstobjectenroute die in zijn ogen niet 2.0 maar zelfs als 3.0 aan te merken is. Daarnaast geeft hij aan nog bij te moeten komen van de afgelopen dagen waarin hij naast de grote verrassing op zaterdagavond waarbij hij een lintje ontving, hij en vrouw Marian vrijdags ook nog een kersvers kleinkind mochten verwelkomen.

Herman: “Met hun aanwezigheid onderstrepen de burgemeester en wethouders Frank en Hoenderboom het belang van de corsotraditie voor Lichtenvoorde. We zijn blij dat we weer meer bezoekers kunnen ontvangen die van dit prachtige  evenement kunnen gaan genieten. De bouwers hebben echt ontzettend hun best gedaan en weer een prachtige prestatie neergezet.”

De burgemeester op haar beurt geeft aan dat het spontane applaus voor Ter Haar meer dan terecht  te vinden. “Herman geeft op zo’n manier leiding aan de corsogemeenschap dat hij dit mét iedereen doet. Zijn onderscheiding is tevens een compliment aan de hele Lichtenvoordse corsogemeenschap.” De kermis dit jaar is wat Bronsvoort betreft al op voorhand geslaagd. “We snakken allemaal naar zoveel dingen en het is fijn dat er weer reuring is in de stad. Met de onthulling van het verzetsmonument in het Joep ter Haar-plantsoen vanochtend, het uitreiken van de Koninklijke Onderscheiding  gisteravond, de manier waarop de corsoverenigingen de alternatieve mogelijkheden hebben benut en zo prachtige kunstobjecten hebben neergezet, het schitterende weer vandaag. Het is nu al een fantastisch kermisweekend!”

Kerkklokken
Nadat Ter Haar de burgemeester bedankt heeft voor het aanmerken van Lichtenvoorde als stad, is het tijd om de kerkklokken te laten luiden. Een nieuwe traditie waarmee SBL de verbinding met de kerken wil onderstrepen en die vorig jaar voor het eerst werd ingevoerd. Met Hermans boodschap ‘Ga lekker genieten’ aan alle aanwezigen is de kermis 2021 dan officieel voor geopend verklaard.


Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden