Vycho knuffelt met zijn pony Hafdre Elysteg waarmee hij Regiokampioen is geworden. Eigen foto
Vycho knuffelt met zijn pony Hafdre Elysteg waarmee hij Regiokampioen is geworden. Eigen foto

Vycho Lurvink SGW Kampioen!

NEEDE/LICHTENVOORDE - Dit weekend vond in Neede de Bollert Brons plaats, een samengestelde wedstrijd voor paarden en pony’s, beter bekend als de Cross. De Bollert Brons gold als wedstrijd om het Gelders Kampioenschap. Voor PSV In den Bosch namen drie combinaties deel, te weten de 10-jarige Vycho Lurvink uit Lichtenvoorde met zijn B-pony Hafdre Elysteg, de 13-jarige Maud Klein Gebbink uit Lievelde met haar C-pony Melissa en Reny te Pas uit Lichtenvoorde met haar paard What Ever.

Het was een druk en lang weekend voor alle deelnemers. De wedstrijd begon met een dressuurproef, gevolgd door een springparcours en afsluitend werd de cross verreden in het mooie landschap rond landgoed de Bollert. De cross werd in de dagen voor de wedstrijd al verkend door de deelnemers en hun begeleiders en voor Vycho zag het er spannend uit, want hij startte met de kleinste pony van het hele deelnemersveld en moest over best hoge hindernissen springen. 

Gelukkig werd hier en daar nog wat aangepast en dat resulteerde voor deze combinatie in een prachtige overwinning, namelijk de titel Gelders Kampioen SGW klasse B, cat ABC. Trotse oma Astrid Grosman mocht hem als voorzitter van Kring Achterhoek huldigen en een mooie statiedeken met oranje lint en stalplaat overhandigen. Maud keek helaas tegen een paar weigeringen aan, waardoor ze de strijd moest staken. Gelukkig kon ze de cross later nog als oefencross rijden waardoor ze toch met een goed gevoel naar huis kon gaan. Reny en What Ever hadden twee jaar lang geen wedstrijden kunnen rijden door blessureleed en coronabeperkingen, zij presteerden boven verwachting goed en werden zelfs tweede!! Vice kampioen dus in de klasse B-paarden, een super prestatie. Ze was dan ook dolblij met haar paard en het behaalde rode lint.

Als kampioen ging Vycho natuurlijk ook nog even te water in het watergat, een traditie die de supporters maar al te graag in ere wilden houden. Thuis werd er zondag nog een klein feestje gevierd en kreeg Vycho een mooi halster van het bestuur van PSV in den Bosch voor zijn nieuwe pony. Hafdre Elysteg blijft nog bij de familie Lurvink want dochter Laurynn, 8 jaar, staat te trappelen om de teugels helemaal over te nemen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden