<p>Weinig kleur te bekennen op en rond De Leest in Lichtenvoorde. Foto: Kyra Broshuis</p>

Weinig kleur te bekennen op en rond De Leest in Lichtenvoorde. Foto: Kyra Broshuis

‘De Leest geeft Lichtenvoorde nog geen kleur’

‘De Leest geeft Lichtenvoorde nog geen kleur’

LICHTENVOORDE - Het onkruid tiert welig rondom De Leest. De inrichting van de openbare ruimte bij de nieuwe bibliotheek laat op zich wachten en de doorgang van de Dr. Besselinkstraat via De Leest is geblokkeerd en er is geen sprake van mooi en verzorgd groen.

Door Kyra Broshuis

Overige werkzaamheden
“Deze situatie geeft het centrum van Lichtenvoorde absoluut geen kleur”, zegt Gerard Klein Gunnewiek van NLog. Hij wil van de gemeente weten wanneer de werkzaamheden worden afgerond. “De bebouwing aan De Leest en omgeving is al geruime tijd voltooid. Waarom worden de overige werkzaamheden hier niet afgerond?”

Werk in uitvoering
Daar zijn verschillende redenen voor, zegt wethouder Marieke Frank. “Het is overigens zo dat de bouwwerkzaamheden nog niet gereed zijn. De aanplant van groen op het pleintje voor de bieb heeft inderdaad op zich laten wachten. Het plantseizoen is eigenlijk al voorbij en daarom kiezen we ervoor om pas in het nieuwe plantseizoen met het groen aan de slag te gaan. Dan kunnen we ook gelijk de afwatering daar goed regelen. Daar zal een kolk geplaatst worden. Er wordt echter wel regelmatig gemaaid zodat het onkruid niet meer zo hoog komt te staan. De perken die grenzen aan de nieuwe appartementen moeten door de pandeigenaar zelf beplant worden. We hebben contact gehad en er komen blokhagen te staan. De perken aan de achterzijde van de woningen aan de Bonifatiushof planten we nog niet in omdat het daar nog niet klaar is; er wordt daar nog gebouwd.” De betonnen blokken zijn een tijdelijke oplossing om het gemotoriseerd verkeer te weren. “Het blok naar de Markt toe is overigens al opzij geschoven. Het is allemaal nog niet klaar, het is werk in uitvoering.” 

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden