RKZVC blijft ongeslagen

Algemeen

ZIEUWENT - In het verre Meerssen, net boven Maastricht, moest RKZVC hard werken om een punt mee te kunnen nemen naar de Achterhoek. Optisch had SV Meersen wel een overwicht maar de Zieuwentse verdediging en het middenveld stonden in het algemeen goed waardoor RKZVC niet veel echt goede kansen weggaf. Het bleef 0 - 0.

Eigenlijk kreeg SV Meerssen al in de 2e minuut de beste kans van de wedstrijd nadat een pass in het centrum verkeerd werd ingeschat en de spits vrij voor keeper Tim Penterman kwam maar Tim redde de inzet knap met de voet. Daarna viel er tot de 20e minuut nog een kopballetje over de goal en een ‘schotje’ van de Limburgers te noteren. Het eerste Zieuwentse gevaar was een hard schot van Remco van Leeuwen recht op de keeper in de 37e minuut. Drie minuten later had Sjors Storkhorst dé kans om de score te openen na een pass van Remco van Leeuwen. Sjors kwam vrij door maar knalde helaas op de rechterpaal. Op slag van rust had SV Meersen nog een kans nadat de linksbuiten bijna over de achterlijn naar binnen trok maar wederom redde Tim Penterman.

Na rust was het spel zo’n 15 minuten lang meer open. RKZVC kreeg na vijf minuten al een goede mogelijkheid na een counter. Eerst schoot Jens Schutten op de keeper waarna de rebound van Sjors Storkhorst op de doellijn werd geblokt. Enkele minuten later kwam een hard Meerssens schot recht op Tim Penterman waarna Sjors Storkhorst even later aan de andere kant een meter voorlangs schoot. Het laatste half uur drong SV Meerssen steeds meer aan en dat begon in de 59e minuut met een schot dat door Michiel Krabbenborg werd geblokt. In de twintig minuten daarna kreeg SV Meerssen nog vier (bijna)mogelijkheden. Bij de eerste ging de kopbal ver naast. Bij de tweede kon de spits net niet met het hoofd bij de voorzet. De derde mogelijkheid was een schot dat twee meter naast ging. Bij de vierde mogelijkheid, de beste, probeerde de spits over Tim Penterman te lobben maar Tim kon er net bij. De enigste Zieuwentse mogelijkheid kreeg Jens Schutten in de 81e minuut maar hij treuzelde net te lang. De laatste Meerssense mogelijkheid was een voorzet die door iedereen voor de goal werd gemist en achter ging. In blessuretijd was er helaas nog wel een harde botsing met de hoofden tussen Joey Belterman en een Meerssense aanvaller. Beiden werden ter controle naar het ziekenhuis gebracht maar het laatste bericht over Joey is, dat de wond is gelijmd en alles gelukkig goed lijkt te zijn.

Na vier wedstrijden kunnen langzamerhand voorzichtig enige conclusies worden getrokken. Helaas gaat in vergelijking met voorgaande jaren het scoren moeizamer: vier goals in vier wedstrijden. RKZVC wordt regelmatig in het veld wat terug gedrongen en de spitsen krijgen daarbij niet altijd veel ondersteuning. Anderzijds staat het verdedigend wel behoorlijk goed met twee goals tegen in vier wedstrijden waarbij driemaal de nul werd gehouden in de wedstrijd. Hierdoor staat RKZVC met zes punten wel zes punten achter op koploper Baronie maar RKZVC bevindt zich keurig in het linker rijtje in een groep van zeven ploegen die zes of zeven punten hebben (2e tot en met de 8e plaats). De voorsprong op de onderste ploegen is vijf punten. Slotconclusie: een redelijke start van de competitie.

Zondag 26 september speelt RKZVC om 14.00 thuis tegen Halsteren.