Jos Hartjes viert zijn 50-jarig jubileum bij Cuppers Carrosserieën. Foto: eigen foto
Jos Hartjes viert zijn 50-jarig jubileum bij Cuppers Carrosserieën. Foto: eigen foto

Jos Hartjes 50 jaar in dienst bij Cuppers Carrosserieën

LICHTENVOORDE - Plaatsgenoot Jos Hartjes kwam een halve eeuw geleden in dienst bij Cuppers Carrosserieën aan de Dieselstraat in Lichtenvoorde. Een prachtig jubileum dat velen hem niet na zullen doen. Zijn dochter Chantal tekende daarom een klein portretje voor hem op.

In 1955 is Jos Hartjes is geboren aan de Weijenborgerdijk te Lichtenvoorde. Het gezin bestond uit tien kinderen, daarvan is Jos de één na jongste. Hij begon met werken in Winterswijk, dit was van korte duur. Op 4 oktober 1971 is Jos op 16-jarige leeftijd gestart bij Cuppers Carrosserieën te Lichtenvoorde. Daar heeft Jos van zijn baas veel kansen gekregen om te mogen leren. Jos ging vanaf dag één altijd op de fiets naar zijn werk, het was nagenoeg om de hoek. De route veranderde nauwelijks aangezien hij uiteindelijk op het ouderlijk huis ging wonen.

Inmiddels is het 4 oktober 2021 en is Jos alweer 50 jaar werkzaam bij Cuppers. Zijn werkzaamheden zijn erg divers en bestaan uit lassen, metaal bewerken en het maken van veewagens, aanhangers, kermiswagens, uitschuifbare woonwagens en zelfs een rijdende school. Hij gaat elke dag met plezier naar zijn werk.

Naast zijn werk is hij ook mantelzorger van zijn dochter, dit doet hij met hart en ziel. En dit was ook goed te combineren met het werk dichtbij huis en door de flexibele houding van zijn werkgever. Ook in de vrije tijd is Jos erg handig en staat hij voor iedereen klaar. Hij maakte kachels, ijzeren balken op maat voor de bouw, hoeklijnen, sierhekwerken, aanhangers, roldeuren, schuttingen, aanpassingen in huis, verbouwingen in huis of schuur en volières voor diverse mensen uit zijn omgeving. Jos is niet alleen handig met metaal, maar is van alle markten thuis. Oftewel in zijn eigen woorden: ‘Wat niet kan, is nog nooit gebeurd’.

Namens de familie: Jos, van harte gefeliciteerd met je 50 jarig jubileum !

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden