<p>Een sfeerbeeld van het Oktoberfest 2019. Foto: Lawrence Mooij</p>

Een sfeerbeeld van het Oktoberfest 2019. Foto: Lawrence Mooij

Oude Calixtus toneel van Oktoberfest en Speciaalbierfestival Hopdonder

GROENLO - Na een succesvol verlopen Magic Festival ‘Church of Techno’ onlangs, richt Niek Lansink van District East Events nu het vizier op de bourgondische Achterhoeker die van een feestje houdt en alles wat daarbij hoort. Dit kan op zaterdag 30 oktober en vrijdag 5 en zaterdag 6 november, wanneer achtereenvolgens het Oktoberfest en Speciaalbierfestival Hopdonder plaats vinden in de Oude Calixtuskerk in Groenlo. Het ene weekend een dampende Bierstube, een week later een proeflokaal met de allerlekkerste speciaalbieren. 

Door Henri Walterbos

Oktoberfest
Lange tafels, zitbanken, Grolsch bierpullen, Bratwurst, Tiroler muziek. De gehele kerk zal omgedoopt worden tot één grote Tiroler Bierstube, met natuurlijk ook wijn en fris. Van 18.00 tot 24.00 uur ‘los geht’s ’, in een gemoedelijke Achterhoekse sfeer. “We hebben een nieuw podiumontwerp laten maken waar we mee uit willen pakken tijdens onze evenementen. Op dat podium deze avond de Stadlfreunde, een 5-mans formatie uit Twente. Deze volksmuziekkameraden weten bij ieder feestje het publiek in de juiste stemming te krijgen. Ze spelen vlotte polka’s en Zillertaler Boarische muziekstukken, met natuurlijk de bekende schlagers. Tussendoor een feest- en Oktoberfest -DJ.” Kaarten kosten € 14,95, exclusief service fee. “Mensen die de kaarten van afgelopen jaar hebben bewaard kunnen hier ook mee naar binnen.”

Hopdonder
Speciaalbier is nog steeds aan een opmars bezig en smaakt het lekkerst tijdens speciale gelegenheden, in een fijne ambiance. Beiden gaan op voor Speciaalbierfestival Hopdonder, vrijdag 5 en zaterdag 6 november. “We hebben een menulijst waar 75 bieren op staan,” begint Niek. “Vijf bieren van de tap, waaronder Grolsch Weizen en Herfstbok, en de rest in blik of uit de fles die we per fles/blik serveren. We hebben zeer toegankelijke bieren, blonde bieren, award winning bieren, en extra aandacht voor donkere bieren, passend bij het jaargetijde. Ook enkele fruitbiertjes die bij dames populair zijn. Voor de helft bij de meesten wel bekende bieren, maar voor de rest bieren die bijna niemand kent, waaronder enkele zeer unieke bieren uit België en Duitsland, maar ook uit Brazilië en Canada. De lijst is samengesteld in samenwerking met Jan’s Wijn-Whiskey-Bier Specialiteiten en Drankenhandel De Klok. Uiteraard plankjes met lekkere hapjes en natuurlijk bitterballen.”

De muzikale omlijsting wordt vrijdag verzorgd door zanger/gitarist Gercøh, begeleid door een violiste. Zaterdag meerdere muziekacts, waaronder ’s middags reggaemuziek van een tweetal DJ’s, onder de naam Skank Dubius en ’s avonds The Sec, de fijne akoestische band van Roland en Marion van Wijk van Rockcafé Taste. “We zetten tafels en stoelen neer maar er is voldoende ruimte om te dansen, voor wie dat wil.”

“Vrijdag duurt Hopdonder van 18.00 tot 00.00 uur, zaterdag van 14.00 tot 00.00 uur. We gaan er nu nog vanuit dat 00.00 uur de eindtijd is, maar mocht het op dat moment langer door mogen gaan, dan gaan wij door tot 01.00 uur.” De entree tijdens Hopdonder is beide dagen gratis. “Om zeker te zijn van een plek is het aan te raden plekken te reserveren, via www.district-east.nl.”

Voor beide evenementen geldt dat de op dat moment geldende coronamaatregelen van toepassing zijn.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden