Waar is die Q gebleven?

Afgelopen week bracht ik met een kennis een bezoekje aan het SKB in Winterswijk. Nee, die kennis was niet de anal performer uit Mijn Magazine die de Goliath uit haar achterste moest laten verwijderen omdat ze een tube secondelijm voor glijmiddel had aangezien. Zegt u zo niks? Nou, ik wil geen reclame maken voor een concurrerend blaadje want daar wordt onze uitgever natuurlijk niet blij van maar mocht u het gemist hebben, kijk even op helemaalachterhoek.nl/in-bed-met-elise-siswet. Heeft u er in ieder geval een beeld bij.

Bijkomend voordeel van zo’n tripje naar het ziekenhuis is dat je er als brave burger gewoon weer als vanouds kunt gaan lunchen. Restaurants op zorglocaties zijn net als wegrestaurants uitgezonderd van de heersende QR-kolder. Niemand die vraagt naar identiteitsbewijzen, QR-codes of gezondheidsverklaringen. Sterker nog, zelfs als je zojuist op een van de poli’s positief bent getest op genitale herpes of een andere soa, mag je er net als alle andere bezoekers gewoon met een latte macchiato en een stuk red velvet cake aan een van de tafeltjes plaatsnemen.

En ik moet zeggen, het is best een fijn plekkie daarzo in het SKB. Mooie trendy inrichting, lekker buffetje met vriendelijke bediening, beetje mensen kieken. Je kunt er zelfs tijdschriften kopen en zo een uurtje verpozen. Wat dat betreft is het achteraf bezien toch een voordeel dat men in het verleden de ziekenhuizen in Lichtenvoorde en Groenlo heeft opgedoekt ten bate van de nieuwbouw in Winterwijk. Anders had de corona-ambtenaar vast wel weer ergens een juridische sluiproute gevonden om in de jacht op de laatste ongevaccineerde inwoner van Oost Gelre de tent voor QR-lozen direct dicht te gooien. Want als inclusie, saamhorigheid en gelijkwaardigheid ergens hoog in het vaandel staan, dan is het wel in Oost Gelre. Iedereen moet meedoen, of ie nou wil of niet.

Afgelopen maandag werd er zelfs een regenboogzebrapad in de Keistad geopend om die collectiviteitsgedachte nog maar eens te onderstrepen. Oost Gelre is sinds Coming Out Day een zogenaamde Regenbooggemeente en gaat nog meer zijn best doen om alle LHBTI+-ers te laten voelen dat ze erbij horen. ‘Vroeger’ werd de term LHBTIQ+ gebruikt maar klaarblijkelijk is die Q onlangs komen te vervallen. Ik vroeg me altijd al af waar die letter nu eigenlijk voor stond maar ik geloof dat ik daar nu achter ben. Ze bedoelen vast de QR-codelozen want die zijn sinds 25 september juist weer minder welkom binnen de gemeenschap. Gelukkig blijft in het ziekenhuis wel iedereen welkom, ook met een vastzittende Goliath in je Qont. 


Kees Kiezel
keeskiezel@outlook.com

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden