<p>Doneren aan de deur kan nu ook met een tikkie of de QR-code. Foto: Diabetesfonds</p>

Doneren aan de deur kan nu ook met een tikkie of de QR-code. Foto: Diabetesfonds

Collecte voor het Diabetes Fonds in Oost Gelre

OOST GELRE - Van maandag 1 tot en met zaterdag 6 november vindt de jaarlijkse collecteweek van het Diabetes Fonds plaats. In het hele land gaan ca. 20.000 mensen collecteren. Ook in Oost Gelre komt de collectant langs de deur. De opbrengst van de collecte maakt belangrijk wetenschappelijk onderzoek naar de behandeling en de genezing van diabetes mogelijk.

Etelka Ubbens, directeur Diabetes Fonds: ‘Wij zijn onze duizenden vrijwilligers enorm dankbaar dat zij in heel Nederland de straat opgaan om te collecteren voor het Diabetes Fonds. Wij hopen dat ze hartelijk worden ontvangen en zoveel mogelijk geld ophalen voor de genezing van diabetes. Diabetes is helaas een groeiende ziekte. Al ruim 1,2 miljoen Nederlanders hebben diabetes en elke week komen daar 1.200 mensen bij. Geld voor onderzoek en voorlichting is dus keihard nodig.’

Geven kan altijd
Mocht u, op het moment dat de collectant bij u aan de deur is, geen contant geld in huis hebben dan kunt u ook op dat moment ook betalen via de Tikkie of de iDEAL QR-code. Mocht u de collectant aan de deur hebben gemist, dan kunt u ook een bijdrage leveren door te doneren via de website van het Diabetes Fonds www.diabetesfonds.nl of via de QR-code vermeld op het niet-thuis-kaartje dat u in uw brievenbus zult aantreffen.

Online meehelpen met de collecte
Het is dit jaar mogelijk om online te helpen met collecteren. Op www.diabetescollecte.nl kun je een persoonlijke collectebus aanmaken. Door de collectebus te versturen via e-mail, WhatsApp of social media kun je je omgeving vervolgens eenvoudig vragen om een gift.

Over het Diabetes Fonds
Het Diabetes Fonds vindt dat iedereen een gezond leven verdient zonder diabetes en de complicaties ervan. Het Diabetes Fonds wil Nederland gezonder maken en diabetes genezen door wetenschappelijk onderzoek te financieren naar betere behandelingen, genezing en het voorkomen van complicaties van diabetes type 1 en type 2.


www.diabetesfonds.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden