Voorzitter Michel, Prins Casper, Adjudant Derk en President Teun. Foto: PR Vènesikke

Voorzitter Michel, Prins Casper, Adjudant Derk en President Teun. Foto: PR Vènesikke

C.V. De Vènesikke komt weer uit de stal

Algemeen

VRAGENDER - Nu het coronavirus langzaam stap voor stap op z’n retour is doet het carnavalsvirus weer zijn herintrede in Vragender en de andere carnaval vierende buurtdorpen. Het carnavalsseizoen zal op vrijdag 5 november worden afgetrapt met het Prinsenbal van De Vènesikke in de Sikkenstal bij Overkamp. 

Na een periode van maar liefst twee jaar zullen Prins Casper de eerste en Adjudant Derk op vrijdagavond 5 november hun taken neerleggen als regeerders van De Vènesikke en aftreden. Zij zullen op het Prinsenbal op toepasselijke wijze bedankt worden voor hun leiderschap en afscheid nemen van carnaval vierend Vragender. De twee langstzittende bestuurders hebben de afgelopen twee jaar geregeerd over de Vènesikke met het motto: ‘Met carnaval neet op de krane, moar onder de krane!’ De rest van de avond zal bestaan uit dansjes van zowel de Minigarde als de Dansmarietjes en woorden van het Jeugdprinsenpaar en President Teun. Het huidige Jeugdprinsenpaar, onder leiding van Prins Finn, Prinses Iris, Lakei Gijs en Hofdame Lynn zullen deze avond nog niet aftreden, maar nog tot en met de carnaval in februari regeren over de jeugd van Vragender met het motto: “Ok al bunt wi’j nog te jong veur an de tap, zet ow veur een carnaval met ons toch moar schrap!”

Het hoogtepunt van de avond zal de bekendmaking van het nieuwe Prinsenpaar zijn. De verwachtingen zijn hoog, want de Prinsencommissie heeft twee jaar de tijd gehad om nieuwe kandidaten te vinden voor deze eervolle posities. Traditiegetrouw zal de bekendmaking op geheel originele wijze plaatsvinden met behulp van wat zelf opgenomen beeldmateriaal.

Na de bekendmaking zal het nieuwe Prinsenpaar ‘de ton’ betreden en zullen ze zichzelf voorstellen aan alle aanwezigen. Aansluitend is er ruimte om het nieuwe Prinsenpaar te feliciteren. De avond zal worden afgesloten door een Vragenderse DJ.

Het programma zal om klokslag 19:41 van start gaan en bij binnenkomst zal u naar uw coronatoegangsbewijs (QR-code + legitimatie) worden gevraagd.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant