Groenravage in wijk Flierbeek

In de afgelopen weken is men bezig geweest om het overtollige groen in de wijk Flierbeek te maaien en te snoeien. Hierbij zijn onder andere tractoren en ander zeer zwaar materiaal ingezet. De ravage die daarbij is aangericht aan delen van het groen en paden is echt schandalig. Het leek soms oorlog. Ongeveer 1 jaar geleden heeft men ook de wildgroei voor een deel verwijderd. Een fors deel van deze gezaagde boomstammetjes zijn hierbij in de vijvers terecht gekomen. Je verwacht dan dat dit hout er op korte termijn uitgehaald zal worden. Echter, niets is minder waar. Het heeft een jaar in de vijvers gedreven aangevuld met diverse pallets en planken.

Eindelijk heeft men in de afgelopen weken er een gedeelte uitgevist en op de kant gelegd. Doordat het niet direct is opgeruimd, is ondanks een verzoek van mij aan de wethouder om hier voor te zorgen, een deel weer terug in de vijvers terecht gekomen. Bij de door mij vorig jaar gedane melding bij de gemeentelijke organisatie om iets te doen aan deze toestand, kreeg ik, voordat de telefoon neergelegd werd nog net de opmerking mee, ik citeer: “Van der Meulen van D66 denkt zeker dat wij die rommel gaan opruimen”.

Bij enkele verzoeken en gestelde vragen aan de wethouder kreeg ik de verzekering dat hier naar gekeken zou worden. In een latere schriftelijke reactie kreeg ik te horen dat men er niets aan deed omdat het een wildachtige uitstraling moest hebben. Op mijn verzoek aan de wethouder om eens zelf de situatie in ogenschouw te nemen is nog steeds geen gehoor gegeven. Ook heeft in het afgelopen jaar de Derde Broekdijk veel te verduren gehad. Zelfs na lichte regen is dit pad niet meer te gebruiken. Veel plassen en modder zijn dan het gevolg. Er moet duidelijk weer een nieuwe puinlaag op aangebracht worden.

Deze ongebruikelijke manier om via een krantenartikel een probleem aan te kaarten is naar mijn mening noodzakelijk omdat andere manieren blijkbaar niet werken. Zelfs voor een raadslid.


Namens de D66-fractie Oost Gelre
Jerry van der Meulen
r.vandermeulen@oostgelre.nl
06 – 40 60 61 71

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden