Baas is basis

Baas is basis

Lezers en lezeressen en non-binaire leesmensen: hou je nou eens aan de basismaatregelen.

Neem mij met mijn voorbeeldfunctie. Ik zit met bloedende handen van het stukwassen boven het toetsenbord in een goed geventileerde ruimte. De extra kosten voor gas betaal ik met het geld dat ik uitspaar doordat ik geen sportwedstrijden bezoek.
Ik ben hoest-, kuch- en niesvrij, maar voor het geval dat heb ik twee ellebogen. Ik heb een wild onenightstandweekend achter de rug, we moesten elkaar de andere morgen van het slaapkamerbehang pellen, maar we hebben geen handen geschud.

Ik zeg dit ook namens de premier. Die zei op televisie dat mensen zich te weinig aan de basismaatregelen houden. Dat is onderzocht door de ventilatierecherche, de handenschudpolitie en de hoesthandhaving.
Hij zei ook dat hij de relschoppers van afgelopen dagen idioten vindt. Dat ben ik eens een keer wel met hem eens. Misschien weet hij zelf niet meer dat ie dat gezegd heeft, maar gelukkig hebben we de filmpjes nog.

Godzijdank (die great resetter mag ook weleens genoemd worden) is ons lezersgebied gespaard gebleven voor tuig dat vernielingen aanricht en hulpverleners aanvalt. Hoewel, in het naburige Eibergen is een gloednieuwe prullenbak op De Maat totaal vernield. Berkelland, toch wat groter dan Oost Gelre, dan krijg je dat eerder. (Ik weet niet of er een (in)directe causale correlatie is, gecombineerd met interactie-effecten tussen variabelen, ik zeg ook maar wat, al wordt het in mijn geval niet gefilmd.)
In Rotterdam heeft iemand een steen door een ruit van een ambulance gegooid terwijl daar een patiënt in vervoerd werd. Misschien goed om die gast alvast van zorg uit te sluiten, scheelt toch weer eventueel een bed in verband met code donkergrijs.

Dat er gedemonstreerd wordt, vind ik natuurlijk prima. Hoe meer, hoe beter. Het is in de buitenlucht dus gezond, het is te voet dus gezond. En het omhoog houden van borden of spandoeken is goed voor je armspieren (bron: Olga Commandeur).
Dus ga tekeer en gooi het eruit (maar niet erin). Of het nu om het coronabeleid of om het vuurwerkverbod gaat, of om het feit dat ‘onze’ Suzanne & Freek van de eerste plaats van de albumlijsten werden weggehouden door ABBA (het is me niet gelukt om de eerste B andersom te krijgen). Demonstreer en droom in kleur, maar hou je handen thuis. Gooi er geen stenen mee naar wie dan ook, het is idioot, en schud ze ook maar niet.
En mocht je in quarantaine zijn, laat de demonstraties voor wat ze zijn en schrijf een stukje voor de krant.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden