De stam(ppot)tafel. Foto: Mark Ebbers
De stam(ppot)tafel. Foto: Mark Ebbers

Rockcafé aan de stamppot

GROENLO - Waren er de eerste keer in oktober nog maar twee stamppoteters, de tweede editie van de Willekeurige Woensdag Stampotteri-je op 24 november trok al tien gasten. Die deden zich bij Rockcafé Taste aan de Lievelderstraat tegoed aan een door uitbaters Roland en Marion van Wijk zelf bereid driegangenmenu, met stamppot – boerenkool dit keer – als hoofdgang.

Door Mark Ebbers

De reacties van de gasten waren zeer positief. Deze verslaggever at mee en sluit zich daar als tijdelijk culinair recensent bij aan: het was voortreffelijk. De Indiase courgette-uien-roomsoep, de stamppot van boerenkool met apart geserveerd spekjes en braadworst, en als afsluiter het dessert: een bolletje roomijs, mascarpone opgeklopt met room en bosvruchten en en toef slagroom met verse aardbeitjes. Aan de lange tafel ontstond een soort pre-kerstsfeer tussen een familie van zes, een stel en de alleenreizende correspondent. Vanwege de verplichte sluitingstijd om acht uur, moest het napraten eigenlijk te vroeg worden beëindigd.

Marion erkent dat het stamppotproject uit financiële coronanood geboren is, net als verschillende andere initiatieven van Taste. “Maar ook dit is misschien wel iets om sowieso door te zetten.” Stampotteri-je bestaat altijd uit drie gangen: soep, stamppot en een dessert. Het grootste deel maken ze thuis klaar, ook vanwege de te kleine keuken in het café: Roland de stamppot en Marion de soep en het nagerecht. De uitbaters hebben geen koksachtergrond, maar zijn allebei al jaren hartstochtelijke liefhebbers van lekker eten maken, voor henzelf, voor vrienden en familie, en de afgelopen anderhalf jaar ook steeds vaker voor de gasten. “Het belangrijkste criterium is of we het zelf lekker vinden”, zegt Marion. “Dan zetten we het ook met een gerust hart aan onze gasten voor.”

De volgende stamppotavond is op woensdag 19 januari, zoals alles in deze tijd natuurlijk onder voorbehoud, maar deze derde is al uitverkocht. De kosten bedragen 17,50 euro per persoon, dit is exclusief drankjes. Voor meer informatie, volgende date en aanmelding, zie de website. Daarop staat welke soep en welke stamppot op het menu staan, het dessert blijft tot het moment zelf een verrassing. Mensen die vegetarisch willen eten of andere speciale wensen hebben, kunnen dat van tevoren aangeven.


www.rockcafetaste.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden